PRIVAT

Er du miljøvenlig? – Træf de gode valg med Suztain.dk

Reklame

Går du op i miljøet? Vil du gerne passe på vores natur og den planet vi lever på? Måske kender du allerede Suztain.dk. De giver en hjælpende hånd og gør det nemt for dig at træffe miljøvenlige valg.

Jeg synes, det er vigtigt, at vi passer på miljøet. At vi tænker os om og gør os nogle tanker om, hvordan vi behandler naturen. Vi skal ikke bare vende ryggen til og håber at det hele nok skal løse sig. Selvfølge kan det være uoverskueligt eller dyrt for nogen, mens andre bare er ligeglade. Jeg gider ikke løfte pegefingeren, for det hele starter ved mig selv. JEG kan gøre noget. Hvad andre gør er ikke så vigtigt. Jeg har oplevet folk sige; “Det ændre jo ikke noget, at jeg stopper med at bruge sølvpapir. Alle de andre køber jo stadig sølvpapir” eller “Jeg kan jo ikke blive 100% miljøvenlig alligevel.” Jeg synes, det er misforstået, at hvis man passer på miljøet, så skal man gøre det 100%. Jeg tror på at lidt også har ret. Hvis man ikke kan overskue de helt store ændringer i hverdagen, så tag et lille skridt. “Mange bække små, gør en stor å.” Og lad så lige være med at bekymre dig om, hvad andre gør. Det hele starter hos dig selv. DU kan gøre en forskel.

Jeg er på ingen måde hellig. Jeg falder også i engang imellem. Bare husk, at det her ikke er en løftet pegefinger. Jeg tænker ikke dårligt om mennesker, som ikke spiser økologisk, hækler i alm. bomuldsgarn eller pakker sin mad ind i sølvpapir. Jeg peger ikke fingre af folk, som ikke tænker på miljøet. Vi er forskellige og det er helt okay.
Hvordan er du miljøvenlig?

Synes du også, vi skal passe på miljøet og naturen?

Kender du Suztain? Her får du en hjælpende hånd til at passe på miljøet. De har nemlig samlet et stort udvalg af miljøvenlige og bæredygtige alternativer til helt almindelige ting som f.eks. sæbe, tandbørster eller plastikposer. De har gjort det nemt for os, der tænker på miljøet og naturen.

I Suztain søger vi at undgå unødig brug af kemi, kunststoffer og plastik, desuden tænker vi også på mennesker og det sociale ansvar. 

Vi vil give dig muligheden for at vælge et bæredygtigt alternativ til gavn for både miljø og mennesker, lige fra dagligdags klude til udsøgte belgiske linnedvarer af økologiske materialer.

Jeg har testet nogle af de varer du kan købe hos Suztain, og jeg kan næsten ikke få armene ned. Produkterne er både smukke og giver god samvittighed. For mig er det vigtigt, at det ikke bliver for besværligt, og det er det bestemt ikke hos Suztain.

  • Skuresvampe i 100% naturlig plantefiber. De er fremstillet af planten Luffa. Med disse skuresvampe undgår du mikroplast på dit køkkenbord og i vandet. Jeg har smidt min opvaskebørste og alm. skuresvampe ud til fordel for disse. De ridser ikke, selvom de kan virke lidt stive når de er tørre. Jeg vil endda går så langt som til at sige, disse svampe er både smukkere og bedre end de farvede du køber i supermarkedet. 
  • Øko karklude: Disse klude bliver produceret i Tyskland på en af verdens mest miljørigtige fabrikker. De har en stor sugeevne og er lækre bløde når de er våde. Jeg blev lidt overrasket over, hvor stive de er, når de er tørre, men de bliver lækre bløde, så snart de bliver våde. Kludene er meget lette at vride – også med én hånd. Hvilket kan være ret praktisk i nogle situationer. Jeg er stor fan af disse klude.
  • Bambus tandbørste: Med denne tandbørste sparer du 95% plastik i forhold til en almindelig tandbørste. Den er lavet af bambus og nylonbørster, og så er den en hel del smukkere end plastik tandbørsterne. Jeg synes, den er lige så god, som dem du kan købe i supermarkedet, og så koster de mere eller mindre det samme. Så for mig er det her klart det bedste valg. 
  • Shampoo bar: Sæben indeholder 100% naturlige ingredienser; æteriske olier, krydderier, blomster og krydderurter. Sæben er sågar pakket i genbrugspap og er dermed fri for plastik. Jeg er vild med indpakningen, både fordi den er miljøvenlig, men også fordi den er smuk. Men selvom jeg er vild med indpakningen, og at den er ret nem at have med på ferie, så er jeg ikke fan af selve sæben. Den er nem nok at fordele i håret, og jeg kunne godt få den til at skumme, men jeg oplevede at mine hænder blev meget tørre bagefter. Jeg var heller ikke så vild med følelsen af mit hår bagefter.
  • Ecoegg:. Ægget er fyldt med mineralkugler, som frigives under vask og gør tøjet rent på en skånsom måde uden skadelige kemikalier. Du sparer miljøet for 10 plastikdunke med flydende vaskemiddel, hvis du skifter til dette æg. Når ægget er brugt, kan du købe en refill og dermed spare endnu mere plastik. Ægget kan købes med eller uden duft. Personligt kan jeg bedst lide at mit tøj ikke dufter af andet end min parfume og MIG. Duft eller ej, så er det bare vildt nemt at bruge – Ind med vasketøjet og ægget, start maskinen og så er du i gang. 

Related Post

2 thoughts on “Er du miljøvenlig? – Træf de gode valg med Suztain.dk

    1. Muligvis. Suztain.dk skriver selv følgende om indpakningen: “Indpakningen i PET er ligeledes for at sikre hygiejnen, og samtidig at den præsenterer sig flot på en butikshylde. Skal vi gøre en virkelig forskel på de ca. 20 millioner tandbørster, der hvert år sælges i Danmark, så er det vigtigt at den også præsenterer sig godt i en butik. Pakningen udgør < 5% af det samlede plastik i forhold til en normal tandbørste. bagsiden er af genbrugspapir og der er anvendt sojabaserede farver til trykket."

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *