Sy en toilettaske af en voksdug – genbrugsprojekt

Sy en toilettaske af en voksdug – genbrugsprojekt

Forvandel din gamle voksdug til en skøn toilettaske med velcro. Med få materialer kan du nemt genbruge din gamle og brugte voksdug.


Din voksdug har måske fået nogle huller, eller måske har ungerne tegnet med kuglepen på den. Uanset hvad, så vent med at smide den ud. Den har nemlig ikke helt mistet sine superkræfter endnu. Med meget få materialer kan du lynhurtigt forvandle din gamle voksdug til en skøn toilettaske. Det smarte ved denne toilettaske er, at den kan tilpasses i størrelse. Med velcro-lukningen skal du bare rulle posen sammen. Dermed kan du bruge den til lange rejser eller korte besøg.

Er du vild med kreative genbrugsprojekter? Så kan jeg anbefale dig at kigge forbi mine andre kreative genbrugsprojekter.

DIY toilettaske

Én taske – mange funktioner.

Du behøver selvfølgelig ikke bruge posen eller tasken til din toiletsager, den kan sagtens bruges til anden opbevaring. Måske til ungernes ekstra tøj eller til madpakken. Det smarte er at du kan fylde den meget og dermed kun rulle den lidt sammen, eller du kan fylde den lidt og rulle den meget sammen. Desuden gør voksdugens overflade det nemt at rengøre tasken med en våd klud.

Du kan også nemt lave tasken i flere størrelser. Bare lav målene bredere eller mindre. På den måde kan du nemt få flere forskellige tasker til flere formål, og samtidig udnytte mere af din voksdug.

Er dine sy-skills ikke super gode så fortvivl ikke. Den her pose/taske er super nemme at sy, og hvis du kan sy ligeud, så er du rigtig godt på vej.

Materialer:

 • To stykker voksdug (32 x 55 cm)
 • Et stykke velcro/burrebånd (35 cm)
 • Symaskine inkl. nål der kan sy i voksdugen.
 • Sytråd
 • Evt. tekstillim.

Sådan gør du:

 • Start med at klippe dine to stykker voksdug ud i de ønskede mål. Du kan sagtens klippe et større eller mindre stykke, hvisdu ønsker en anden størrelse på tasken.
 • Mål 6 cm ind i hvert hjørne i bunden. Du skal både måle ind fra siden og op fra bunden. På den måde får du en lille firkant, som du klipper af.
 • Find midten af dine to stykker voksdug. Har du klippet i samme mål som mig, så skal du måle ca. 16 cm ind på forsiden. Det er her midten af af din velcro skal ligge.
 • Lime/sy din velcro fast på forsiden af de to stykker voksdug. Jeg synes, det er lettest at lime mit velcro fast med tekstil lim først og derefter sy hele vejen rundt i kanten af din velcro. På den måde sikre du at den ikke skrider når du syer.
 • Læg de to stykker voksdug oven på hinanden med forsiderne ind mod hinanden. Du kan med fordel lægge et stykker stof over dit velcro, på den måde klistre de ikke sammen, og det er lettere sy dine to stykker voksdug sammen.
 • Sy rund i kanten af din voksdug – de to lange sider og den ene korte. Nu skulle det gerne ligne en pose med åbning i toppen og i de to indhak i bunden..
 • Herefter syer du hullet i hjørnerne sammen modsat. Sådan at de to syninger fra bunden og siden ligger ovenpå hinanden og i midten af hjørnet.
 • Vend din pose, fyld den med ting og sager og rul toppen ned. Nu kan du nyde din nye toilettaske.

DIY toilettaske

Related Post2 thoughts on “Sy en toilettaske af en voksdug – genbrugsprojekt”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Translate »
Read more:
Tilbageblik 2015; januar, februar og marts

Glædelig jul alle sammen, jeg håber I havde en dejlig aften i går. Det her år er fløjet afsted, og...

Close