DIY - HJEMMET, INDRETNING

DIY | Byg dit eget tøjstativ af jernrør

Tøjstativ af jernrør er blevet rigtig populært på det sidste og med god grund. De er både enkle og rustikke på samme tid. Derudover er de enormt lette at lave selv. Så find din indre gør-det-selv kvinde frem og skynd dig i det lokale byggemarked efter materialer.

Læs også: DIY kobber spejl

Da jeg, tilbage i september, flyttede ind i min lejlighed, havde jeg planer om at mit billige plastik tøjstativ fra Føtex skulle opgraderes. Det skulle udvides på det kraftigste, så langt mere tøj kunne komme på bøjler, UDEN at jeg skulle bekymre mig, om det kunne holde. Som sagt så gjort. Der flyttede et langt/stort (?) tøjstativ ind i jernrør. Jeg er så heldig at have et ret stort soveværelse, så der er plads til en dejlig masse opbevaring. Dette bærer mit tøjstativ også præg af – 180 cm ren kærlighed. Det er dejligt overskueligt, med så meget tøj på bøjler.

Det er måske lidt snyd, for jeg har faktisk ikke selv bygget det. Jeg  har tegnet, målt og givet klare instrukser til min kære far, om hvordan jeg ville have det. Han er VVS-installatør, så han havde nogle rør liggende, jeg måtte få til dette DIY, samt lidt tid og overskud til at skære til og samle for mig, så tak til far-mand. Det betyder dog ikke, at man ikke kan lave det, hvis man ikke har en VVS-mand lige ved hånden. Materialerne kan købes i diverse byggemarkeder, og de kan helt sikkert skære rørene til, i de mål du skal bruge.

Det er brugt til mit tøjstativ

Indeholder reklamelinks

 • 2 stk. bøjninger (90 grader)
 • 2. stk. Tee
 • 1 stk. rør på ca. 180 cm (dette er længden på den stang hvor du hænger tøjet)
 • 2 stk. rør på 155 cm (Dette er rørene til højden på stativet)
 • 4 stk. rør ca. 20 cm (Dette er “fødderne”)
 • 4 stk. filt-dutter (så du beskytter gulvet)

Related Post

17 thoughts on “DIY | Byg dit eget tøjstativ af jernrør

 1. Super fedt! Det skal heller ikke poleres som fx dem i kobber 😉
  Har du også bukser hængende? Tænkte at man måske kunne have en stang halvt oppe i havdelen, så man kunne have bukser forneden og toppe foroven måske… 🙂

  1. Det kan man nok godt, så skal man nok bare gøre det lidt højere. Jeg har ikke bukser hængende på mit.

 2. Hej michelle-marie.

  Den er helt vild sej. Har undersøgt at få lavet et magen til men jeg kan godt se at der skal en vvs mand til at lave samlingerne.

  Jeg er dog faldet over disse fine stativer på http://www.rackbuddy.dk – som jeg endte med at bestille i stedet, da jeg så bliver fri for selv at samle det 🙂 Så det glæder jeg mig til at modtage.

  Mvh Line

  1. Jeg er også vildt glad for det. Ja det er lidt ærgerligt at man skal have hjælp til det, men fedt du har købt et 🙂

 3. Hej Alle.

  Prøv engang og tjek denne hjemmeside http://www.rackbuddy.dk

  De laver super fede tøjstativer i rør og man kan også selv designe sit eget tøjstativ, som de laver, hvis man har brug for en speciel løsning.

  Super fedt.
  Hilsen Monika

 4. […] 1. DIY tøjstativ af jernrør: I sin tid byggede jeg… eller min far byggede et tøjstativ til mig af jernrør, dog efter mine anvisninger. Min far er VVS-mand, så det var nemt og billigt. Jeg er sindssygt glad for det, og udover at fungere som tøjstativ, så er det også blevet rumdeler i mit soveværelse. […]

 5. Hej Michelle-Marie
  Virkeligt et fedt tøjstativ du har lavet. Jeg ledte selv efter et ligende, men endte dog med købe et fra ziito.dk – det var virkeligt billigt og blev leveret hurtigt! Og så slap jeg for at bygge det selv (selvom jeg syntes det er lidt sejt at du selv fixede dit:)

  Kh
  Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *