SYNING

Guide | Sy en vendbar kjole i scuba stof

Hvorfor ikke sy din egen kjole? Denne kjole kan endda vendes alt efter hvilken udskæring man ønsker. Følg den simple guide, og få din egen vendbare kjole.

Læs også: Sy en nem dråbeformet pude.

Til juni har mine forældre været gift i 25 år, og jeg synes, det er en ganske særlig begivenhed. Derfor skal der også en ganske særlig kjole til. Først købte jeg en paillet kimono fra Ganni, men så besluttede jeg mig for at sy en kjole selv. Hvad er mere særligt end en kjole, man selv har syet? Det er egentlig ikke noget jeg har gjort sindssygt meget i, men jeg er inde i en temmelig optimistisk periode. Jeg-kan-klare-alt – ish.

Jeg havde en hel klar ide om, hvilken kjole jeg ville have – sort, enkel og med dyb ryg. Eftersom jeg ikke rigtig har den store erfaring med at lave mine egen mønstrer, gik jeg på opdagelse på Pinterest. Søg og du skal finde. Jeg fandt mønsteret til denne fine vendbar kjole OG en video guide hos Rin fra Sew in love. Kjolen er vendbar, dvs. du kan vælge at have en dyb v-udskæring foran eller på ryggen.

Jeg brugte Rin’s mønster som en rå-model og har selv lavet lidt justeringer undervejs. Jeg var f.eks. ikke så vild med at den var så vid omkring mine ben, så jeg lavede en større oplægning (ca. 2,5 -3 cm) og førte en skind snøre igennem, så jeg kan snøre den lidt ind. Dermed bliver kjolen mere ballon-agtig.  Desuden lavede jeg også min lidt længere, faktisk var min oprindelige ide, at den skulle gå helt ned til midt på skinnebenet. Jeg lavede også v-udskæringen lidt længere (ca. 5 cm.)

Mit stofvalg var også klart fra starten. Det skulle være i neoepren/scuba, altså noget dykkerdragt lignende stof. Det kan fås ret billigt i Stof og Stil, dog ikke i en masse forskellige farver. Stoffet er rigtig nemt at arbejde med, og det er lækkert at have på.

Materialer:

  1. Mønsterpapir
  2. Kridt
  3. Nåle
  4. Blyant
  5. Stof – jeg købte 2m
  6. Tråd

Fremgangsmåde.

  • Jeg fulgte Rin’s video guide.
  • I halsen syede jeg bare rundt i kanten, for at holde på mine folder foran. Jeg foldede ikke stoffet ind (dette afhænger helt af hvilket stof du bruger).
  • I bunde af kjolen foldede jeg ca. 2-2,5 cm op og syede, så der var plads til at en sikkerhedsnål kunne komme igennem (husk du ikke skal sy helt sammen, der skal være en åbning til snøren)
  • Et godt tip er at sætte din snor på en sikkerhedsnål, og træk den igennem sømrummet. Når den kommer ud på den anden side, tager du sikkerhedsnålen af. Bind evt. din snøre sammen, så du kan binde den op igen og stramme til.

Related Post

5 thoughts on “Guide | Sy en vendbar kjole i scuba stof

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *