Sy en lille pung af mormors gamle dug.

Sy en lille pung af mormors gamle dug.

Har du arvet mormors gamle duge? Måske skal de have nyt liv med denne simple guide til en skøn lille pung. Den er perfekt til hverdag og fest.


Jeg har købt min første symaskine igennem Symaskinetorvet (Reklamelink). Det er en brugt Pfaff, og er af samme slags som vi bruger på arbejdet. Indtil da har jeg “lånt” min mors, men nu var det på tide at jeg fik min egen. Den har selvfølgelig allerede været i gang, og sy-planerne er store. Et af mine nytårsforsæt var netop at få syet noget mere – især tøj står højt på listen. Jeg har også fyldt stofdepotet op, og lige nu ligger der noget lækkert grønt uld, som skal blive til en lækker frakke.

lynlås, diy, sy en pung, guide, genbrug en gammel dug, sy selv, mønster, gratis sy mønster, lav din egen pung, sy selv taske, sy selv en pung, sy taske af genbrug, sy lynlås taske, diy genbrug, genbrug gammel dug, syning,

Mit første projekt på min nye symaskine er denne fine taske/pung. Jeg kan godt lide at have orden i mine ting, så jeg lavede en pung til mine “kvinde-ting” til skoletasken. Der er plads til både håndcremen, læbestiften, piller og bind eller tamponer. Pungen er syet af to stykker stof. Det yderste stof er fra en gammel dug, jeg har arvet af min mormor. Pungen er meget simpel at sy, også selvom man er nybegynder. Jeg har lavet en lille billedguide, så I kan sy jeres egen lille pung.

Det er nemt at lave tasken større eller mindre. Det er bare at taget et større eller mindre stykke papir. Du kan også bare tilføje sømrum til papiret.

Det skal du bruge.

  •  To slags stof – det yderste på gerne være lidt fast i det, mens det inderste gerne må være blød.
  • En god saks
  • A4 papir
  • Nåle
  • Symaskine
  • Kridt
  • En lynlås (20 cm)

Sådan gør du:

1. Start med at sætte dit A4 papir fast på det ene stof med nåle. Klip efter papiret uden sømrum. Derefter klipper du et lige så stort stykke af det andet stof. Nu har du både indersiden og ydersiden af din pung.

2. Lyn lynlåsen op og sæt den fast med nåle på det stykke stof, der skal være yderst. Stoffet skal vende med den pæne side op (altså forsiden af stoffet – den side man skal kunne se). Sørg for at lynlåsen vender med bagsiden opad. Dermed ligger den pæne side af stoffet og den rigtige side af lynlåsen mod hinanden. Sy lynlåsen fast (brug en lynlås trykfod). Husk at lynlåsen selvfølgelig skal sidde på den smalle side af stoffet.

3. Nu skal foret – altså indersiden af tasken, sys på lynlåsen. Stoffet skal ligge oven på det andet stykke stof men med bagsiden op. Lynlåsen skal være imellem de to stykker stof.

4. Nu sidder lynlåsen fast på den ene side af pungen. Åben sådan at der ligger et stykker stof til hver side. Tag fat i lynlåsen og fold det orange (yderste stof) stykke stof på midten. Sy lynlåsen fast. bagefter gør du det samme med foret (det inderste stof). Nu skulle du gerne have to poser til hver sin side, med lynlåsen i midten.

5. Nu skal siderne syes sammen. Her er det vigtigt at lynlåsen står halvt åbent. Sy hele den ene side af pungen med ca. 1 cm sømrum. I den anden side skal du lade et hul (ca 6-7 cm) være åben i foret (det inderste af tasken).

Nu skal tasken vendes igennem hullet i foret og den halvt åbne lynlås. Nu er tasken faktisk færdig, det eneste der mangler er hullet i foret, som skal syes i hånden. Jeg syer med madrassting, da de bliver usynlige og giver det flotteste finish.


Du vil også kunne lide:

  1. DIY | Sådan genbruger du gamle bøger
  2. SÅDAN SYER DU DINE EGNE 80’ER SCRUNCHIES.
  3. DIY | SY NEMT EN NEDERDEL TIL SOMMEREN

Related Post5 thoughts on “Sy en lille pung af mormors gamle dug.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Translate »
Read more:
Bogstaver, beton, beton bogstaver, støbeform, støbeforme, hobby beton, kreativ med beton,
Sådan laver du rå beton bogstaver – En simpel trin-for-trin guide

Støb rå beton bogstaver og brug dem som bogstøtter eller blot som dekoration i din indretning. Her finder du en...

Close