Sy praktisk baby legetøj – Gratis mønster.

Sy praktisk baby legetøj – Gratis mønster.

Sy baby legetøj til små lækre børn. Her får du en simpel og gratis opskrift på en skøn hest eller bil, som nemt kan hænges op i barnevognen eller liften.


Jeg er så heldig at have to nevøer på hhv. 6 år og 2 mdr. og en niece på 8 år. De betyder utrolig meget for mig, og især min niece synes det er hyggeligt at være kreativ sammen med mig. Hvilket jeg elsker! Det skal ikke være nogen hemmelighed, at de tre unger er inspiration til flere af mine kreative projekter. Jeg elsker simpelthen at lave ting med og til dem. Lige for tiden er min nye nevø et hit hos alle, og han har været stor inspiration til disse praktiske stykker baby legetøj.

Disse små bløde figurer er super simple at gå i gang med, og du kan hente og printe mønstrene – helt gratis. Sy dem af dine stofrester og skab unikke og sjove figurer til et skønt barn. De kan laves i flere størrelser, bare print mønsteret i større størrelse. Jeg har lavet to forskellige figurer på ca. 18 cm – en hest og en bil, så er det lidt baby legetøj til både drenge og piger. Pynt figurerne med praktiske bånd, så de efterfølgende kan hænges op i barnevognen eller liften. Du kan også brodere på stoffet inden du syer det sammen.

Jeg har tidligere syet en dråbeformet pude til min niece, som nemt kan syes af og til større børn.

Du skal bruge:

  • Stof – gerne noget bomuld uden for meget stræk.
  • Bånd
  • Fyld (evt. fra en pude fra IKEA – SLÅN kan vaskes ved 60 grader eller INNER ved 40 grader)
  • Mønster til stoffigurer (kan gratis hentes her)
  • Saks
  • Nåle
  • Symaskine

Sådan gør du:

Sy praktisk baby legetøj til små størrelser. Gratis mønster.

Overfør mønsteret til stoffet. Du skal tilføje 1 cm sømrum hele vejen rundt, som du efterfølgende klipper efter. Du kan også klippe lige efter kanten, men så bliver din figur lidt mindre.

Sy praktisk baby legetøj til små størrelser. Gratis mønster.

Hvis du vil have små stykker bånd til at stikke ud, så figuren f.eks. kan hænges op, klipper du også dem i ønskede længder.

Fold dine bånd på midten og læg dem oven på dit ene stykke stof på den pæne side. Sørg for at vende båndet ind ad, sådan at de to ydre kanter på båndet og stoffet lægger sammen. Sæt nåle i så de holdes på plads.

Sy praktisk baby legetøj til små størrelser. Gratis mønster.

Læg derefter det andet stykke stof over med de pæne sider mod hinanden og med båndene imellem. Sæt nåle i hele vejen rundt.

Sy praktisk baby legetøj til små størrelser. Gratis mønster.

Sy rundt i kanten med 1 cm sømrum, men lad en åbning på ca. 5 cm være åben, så du senere kan vende stoffet.

Klip dit sømrum ned til ca. 3 – 4 mm (undtagen der hvor din åbning er). Det kan også være nødvendigt at klippe små hakker ind hvor hjørnerne er lidt skarpe. Herefter vender du figuren igennem hullet. Sørg for at få alle hjørner vendt helt ud.

Sy praktisk baby legetøj til små størrelser. Gratis mønster.

Vend din figur om og kom lidt fyld i. Du bestemmer selv hvor meget fyld du vil komme i.

Sy dit hul med madrassting – så bliver din syning usynlig. Du kan også sy hullet på symaskinen, men sy så tæt på kanten som muligt.

Related PostSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Translate »
Read more:
Skab blikfang på din dørkarm med neon tape.

Skab blikfang med en neonfarvet kant på din dørkarm. Det er en sjov lille detalje, som er utrolig simpel at...

Close