Strik dejlige bluser – for begyndere.

Strik dejlige bluser – for begyndere.

Mangler du en simpel begynder opskrift til dit allerførste rigtige strikkeprojekt? Så finder du her inspiration til lette strikkede bluser, som er perfekte til nybegynderen.


Indlægget indeholder reklamelinks

Jeg er for alvor kommet i gang med at strikke, og har efterhånden strikket et par bluser. Jeg startede med en cardigan jeg strikkede i samarbejde med ‘We are knitters’ og derefter en bølgegenser. Begge bluser skulle man holde tungen lige i munden pga. mønstre og forskellige masker. Dertil kom at begge opskrifter faktisk ikke var på dansk. Den ene var engelsk og den anden norsk. Det var lidt overvælende som nybegynder, men jeg klarede det. Efterfølgende strikkede jeg to versioner af den bluse der hedder ‘Kort Genser’ fra Sandnes garn. Det var noget lettere og mere overskueligt, selvom den også er på norsk.

Blusen er simpel i sig selv, men man kan lege lidt med farver og garnkvalitet, og dermed få sig en skøn bluse. I original opskriften anbefaler de at strikke blusen med dobbelttråd tynd mohair. Men har man styr på strikkefastheden kan du skifte garn, som du mere eller mindre har lyst til.

strik for begyndere

Mine to forskellige men dejlige bluser

Den første bluse jeg strikkede efter opskriften var den blå/grønne. Den er strikket i tyndt mohair, ligesom opskriften sagde. Jeg valgte Drops kid-silk i farverne søgrøn (denne farve gør at blusen bliver stribet) og petrol. Jeg lavede blusen en størrelse større end jeg normalt bruger. Dermed fik jeg en let oversize bluse, men stadig tynd og luftig. Den er perfekt hele året rundt, fordi den netop er så tynd og luftig. Jeg bruger den med en tynd bluse inden under med en høj krave eller en hvid skjorte.

Den anden bluse blev strikket i en tråd Drops Alpaca (Lysegrå) og Drops Melody (Perlegrå). I ærmerne valgte jeg at bruge en anden farve, da jeg ikke ville have en helt ensfarvet bluse. Her brugte jeg en rest, jeg havde liggende. Jeg husker desværre ikke navnet på garnet. Det kan muligvis have været denne.

Du kan læse hele min strikkeliste her.

Hvilke dejlige bluser skal du strikke?

Related Post3 thoughts on “Strik dejlige bluser – for begyndere.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Translate »
Read more:
lav din egen nøglering af fimoler.
DIY | Nøglering i fimo ler med kobber

Sæt en flot nøglering i dine nøgler, så de er lettere at finde i tasken. Her får du en guide...

Close