DIY - HJEMMET, GENBRUG, HÆKLING

Rundt gulvtæppe af genbrugte t-shirts – et bæredygtigt DIY projekt.

Lav et smukt og farverigt gulvtæppe af dine gamle t-shirts. Her finder du guiden til, hvordan du kan lave et bæredygtigt gulvtæppe kun med få materialer.

Jeg må være blevet kureret for min farveforskrækkelse, for der flytter flere og flere farverige ting ind i mit hjem. Det seneste skud på stammen er dette hæklede gulvtæppe, som er lavet af gamle t-shirts og genbrugsgarn. Det her tæppe er en kombination af flere ting,som betydernoget for mig. Især den del, hvor jeg genbruger gamle t-shirts, giver mening for mig. Det har jeg også gjort tidligere med mit flettede tæppe.

Jeg startede egentlig ud med at bruge alle mine garnrester, og dermed fik et ret farverigt tæppe. Da jeg lavede tre omgange med hvidt bomuldsgarn, fortrød jeg. Jeg valgte derfor at trevle de hvide omgange op, og starte på et nyt tæppe kun med hvidt bomuldsgarn. Nu ligger det andet tæppe og venter på at blive færdigt. Jeg kunne simpelthen ikke trevle det helt op.

Indlægget fortsætter under billederne

Gulvtæppe, hæklet tæppe, hækling, gratis hækleopskrift, rundt tæppe, kludetæppe, bomuldsgarn, genbrug, brugte t-shirts, t-shirt tæppe, rundt tæppe, runde tæpper, rundt tæppe i mange farver, tæppe rund, stort rundt tæppe, hækling for begyndere, garn til hækling, hækling for begyndere opskrift, nem hækling, rundt kludetæppe, kludetæppe rund, hæklet kludetæppe, hæklet kludetæppe opskrift, kludetæppe bomuld, lav dit eget kludetæppe, DIY kludetæppe, DIY rundt tæppe, hækle opskrift tæppe, bomuldsgarn, hækling i bomuld, genbrug, genbrug gamle t-shirts, hæklet tæppe af gamle t-shirts, hæklet tæppe af t-shirts opskrift, hækling med t-shirts opskrift

Hvordan laver man et gulvtæppe?

Til dette gulvtæppe, som måler 118 cm i diameter, har jeg brugt ca. 11 nøgler garn. Jeg har selvfølgelig brugt genbrugs bomuldsgarn fra Drops (Drops loves you 6 – reklamelink), men du kan bruge alt slags bomuldsgarn. Tæppet er hæklet med nål 4, men en 3 eller 3,5 vil også kunne bruges. Prøv dig frem. Det kommer også an på, hvor stramt du hækler. Jeg har ikke tal på, hvor mange strimler jeg har brugt, men jeg vil tror, jeg har brugt mellem 10 og 15 t-shirts. Dem har jeg klippet i strimler, og sat sammen som vist i videoen nedenfor.

Gulvtæppet er egentlig ret nemt at lave, og du behøver ikke være en garvet hækler, for at kaste dig ud i projektet. Det handler i bund og grund bare om at hækle rundt. Jeg har lavet en lille video for at vise, hvordan jeg starter og skifter farve.

Slå masker op omkring dit stofstykke (som i videoen). Antallet af masker kan variere.

Omgang 1 – Tag ud i hver maske. Du tager ud ved at hækle to masker i samme maske.

Omgangs 2 – Tag ud i hvar 2. maske

Omgangs 3 – Tag ud i hver 3. maske

Omgang 4 – Tag ud i hver 4. maske

Sådan fortsætter du til gulvtæppet er færdigt.Ca. hver 10. omgang har jeg hæklet en runde uden at tage ud. Det kan variere fra tæppe til tæppe. Vær opmærksom på, at hvis du tager ud samme sted i alle omgange, så vil tæppet blive mere kantet. Tag derfor ud lidt forskelligt. Faktisk er det ikke død og pine vigtigt at du tage ud lige præcis som beskrevet ovenfor. Tommelfingerreglen er: Hvis tæppet buer meget op skal du tage mere ud, hvis det derimod bølger, skal du hækle et par runder uden at tage ud. Prøv dig frem.

Gulvtæppe, hæklet tæppe, hækling, gratis hækleopskrift, rundt tæppe, kludetæppe, bomuldsgarn, genbrug, brugte t-shirts, t-shirt tæppe, rundt tæppe, runde tæpper, rundt tæppe i mange farver, tæppe rund, stort rundt tæppe, hækling for begyndere, garn til hækling, hækling for begyndere opskrift, nem hækling, rundt kludetæppe, kludetæppe rund, hæklet kludetæppe, hæklet kludetæppe opskrift, kludetæppe bomuld, lav dit eget kludetæppe, DIY kludetæppe, DIY rundt tæppe, hækle opskrift tæppe, bomuldsgarn, hækling i bomuld, genbrug, genbrug gamle t-shirts, hæklet tæppe af gamle t-shirts, hæklet tæppe af t-shirts opskrift, hækling med t-shirts opskrift


Du vil også kunne lide:

14 thoughts on “Rundt gulvtæppe af genbrugte t-shirts – et bæredygtigt DIY projekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *