9 jeg ka’ li’ – Mine yndlingsplanter

9 jeg ka’ li’ – Mine yndlingsplanter

Er du også bidt af en gal plante? Jeg har de seneste 4 år fået flere og flere planter, og i dette indlæg har jeg samlet mine 9 yndlingsplanter.


Jeg elsker at fylde mit hjem med grønne planter, og inden for de sidste 4 år er glæden og samlingen kun vokset. Den stiger stadig, for jeg kan ikke lade være med at handle fine planter, når jeg f.eks. handler ind eller er i IKEA. Jeg har samlet mine 9 yndlingsplanter fra mit hjem. Fælles for dem er at de er smukke og forholdsvis nemme at passe.

Jeg vil ikke give jer en uddybende forklaring om, hvordan de forskellige planter skal passes, men blot knytte korte kommentarer til dem. Google kan lynhurtigt hjælpe dig, hvis du har brug for hjælp til at passe planten. Havesiden eller haveabc er blandt mine favoritter, når det kommer til at lære planterne bedre at kende.

Listen er ikke en prioriteret liste, for jeg kan ikke sige, hvilken jeg allerbedst kan lide.

Monstera, Fingerfilodendron

1. Monstera (Fingerfilodendron)

Jeg har faktisk tre af denne smukke og meget populære plante. Dette er den største og den delte jeg faktisk for nylig, derfor ser den lidt tynd ud. Det er en plante der er super nem at passe, og den kan vokse sig rigtig stor, hvis man passer den rigtigt og gøder den.

Gummitræ, Ficus elastica 'robusta'

2. Gummitræ (Ficus elastica ‘robusta’)

Min gummiplante har haft det rigtig hårdt, og da jeg købte den, var der tre grene og blade hele vejen ned af stammen. Men efter den første uge faldt størstedelen af bladene af og de to grene døde langsomt. Nu er der én tilbage og den kommer heldigvis med flere nye skud. Jeg jublede, da jeg så de nye skud og studerer jævnligt planten om der kommer flere nye skud. Jeg synes, den er utrolig smuk, med sine store mandelformede blade.

Hjerteranke. Ceropegia woodii

3. Hjerteranke (Ceropegia woodii)

Denne skønne hængeplante har været rigtig populær, når jeg har delt den på Instagram, muligvis pga. længden. Den er nem at passe, og mine vokser relativt hurtigt. Det her er den største/længste, men de to andre følge godt med. Den er nem at formere, da man bare klipper af i passende længde (ikke for lange) og planter igen.

Drageblodstræ, Dracaena Magenta

4. Drageblodstræ (Dracaena Magenta )

I IKEA kunne man købe en mindre udgave af denne plante til 19 kr., da jeg flyttede ind i min nuværende lejlighed. Den var lille og meget struttende dengang. Nu er den vokset sig større, og siden er denne noget større udgave kommet til. Den er simpelthen så nem at passe, da man næsten kan se på bladene når den trænger til vand. Jeg kan godt lide at den give lidt en tropestemning.

Palmelilje, Yucca Elephantips

5. Palmelilje (Yucca Elephantips)

Tjek lige navnet – palmelilje. Det er da et smukt navn, og jeg kan sagtens se ligheden med en alm. lilje. Dette er en af de nyeste planter, som er flyttet ind, til gengæld er den en af de største og så elsker den direkte sollys. Elsker at den er høj og med store lange blade .

Paradistræ, Crassula Minor

6. Paradistræ (Crassula Minor)

Endnu en plante med et smukt navn. Jeg elsker sukkulenter, for de er bare nemme at holde. De kræver ikke ret meget og her vil jeg påstå, at alle kan være med. Desuden er de lette at formere og få flere planter ud af.

svigermors skarpe tunge, plante

7. Svigermors skarpe tunge (Sansevieria trifasciata)

Det er muligvis en af de allernemmeste planter at holde. Den passer mere eller mindre sig selv. Faktisk er planten en gave fra en tidl. kollega, og en måned efter jeg fik den havde den vokset endnu et nyt langt blad (faktisk det allerlængste blad). Siden er den bare vokset og fået flere nye blade.

Kinesisk pengetræ, Pilea Peperomioides

8. Kinesisk pengetræ (Pilea Peperomioides)

Den her plante købte jeg allerede ret stor i Føtex til en 50’er. Jeg har gerne ville have en i et stykke tid, men synes de var lidt dyre, selvom de ikke var så store. Jeg har ikke haft den så længe, så jeg skal lige finde det helt rigtige sted til den.

yndlingsplanter, Cowboykaktus (Euphorbia Eritrea)

9.  Cowboykaktus (Euphorbia Eritrea)

Det her er kun en lille en. Jeg har moder planten, som er meget større og med mange arme. Dette er er en af armene jeg har drejet af og plantet igen. Alt det lysegrønne, og der hvor den er smallest er altså noget der er vokset her hen over sommeren. De er nemme at passe og utrolig smukke. Jeg har et par stykker af disse “arme” rundt om i lejligheden.

Related PostSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Translate »
Read more:
Sådan sparer du – lav dine gaver selv!

De fleste elsker at modtage en gave, men at give en gave til en man holder af, er der oftest...

Close