Historien om min bølgegenser

Historien om min bølgegenser

Lige pt. er den strikkede bølgegenser alle steder på Instagram og nu også i mit klædeskab. Det har været en lærerig og hård proces, men jeg kom i mål. Læs mere om mit strikke-eventyr her.


eMin bølgegenser er kommet af pindene, og jeg er helt vildt glad og stolt… og varm. Blusen er mit andet strikkeprojekt efter opskrift EVER!! Det første projekt var denne cardigan, som jeg gav til min niece, da den blev for lille. Så reelt set er dette min første egostrik. Modellen er skøn og let oversize med voluminøse ærmer. Den er perfekt at gemme sig i hen over vinteren. Garnet er også en af mine favoritter og på pind 9 går det super hurtigt.

Jeg har strikket min bølgegenser i Drops Air (reklame link), som er et lækkert blødt og let garn, og det findes i mange smukke farver. Min er strikket i mellemgrå og jeg brugte 8 nøgler. Jeg er generelt ret glad for Drops Air, og har også lavet andre projekter i samme garn bl.a. hæklede jeg et tæppe i rubinrød.

Opskriften kan købes på Ravelry, og er på norsk. Det skal du dog ikke lade dig forskrække af, for på Garnstudio findes en ordliste, hvor alle strikke-ord er oversat fra norsk til dansk. Det har været til stor hjælp for mig.

strik den populære bølgegenser

Kan man strikke en bølgegenser som nybegynder?

Ja, det kan man, og nej, det kan man ikke! Selvom min trøje er blevet flot og lækker, så er den ikke perfekt. Der har været bump på vejen i mit strikkeri. Jeg har heldigvis fået lidt støtte og hjælp undervejs. Det ene ærme trevlede jeg op 3 eller 4 gange, fordi jeg lavede en fejl, jeg ikke kunne gennemskue. Heldigvis har jeg to strikkekollegaer og en strikkende nabo, der har redet min røv undervejs i projektet. Pyh… og tak for det. Som sagt er bølgegenseren mit 2. strikkeprojekt efter opskrift, og når det er sagt, så har jeg tidligere strikket tæpper og tørklæder, så jeg har helt styr på ret og vrang. Hvis du også er ret sikker i dine ret og vrang masker og kan kende forskel på maskerne, så vil jeg sige: Kast dig bare ud i en bølgegenser, men sørg evt. for at have nogen at spørge om hjælp. Har du derimod aldrig rigtig strikket før, eller er dit strik stadig ujævnt og uens, så vil jeg sige, du skal øve dig lidt mere.

Umiddelbart ser blusen svær ud, men eftersom mønsteret gentager sig, så er det ret nemt, når først man lige forstår mønsteret. Jeg har allerede nr. 2 på pinden i en lækker Nude fra Mayflower.

Foto af skønne Kristina Labunskaite

Related Post18 thoughts on “Historien om min bølgegenser”

 • Hvor er den flot! Jeg tror netop du har inspireret mig til at lave mig egen – garn og opskrift er i hvert fald tilføjet mine juleønsker og nu håber jeg bare, der ligger en blød strik-selv pakke under træet med mit navn på!

 • Wauw, det er godt klaret. Jeg er begyndt på kroppen og har trevlet om mindst 4 gange nu fordi der hele tiden kommer fejl jeg ikke kan gennemskue. Og så er mønstret meget svært at tælle masker i pga alt det slåen om og tagen in. Hvordan har du fået hullerne så flotte i bølgemønstret. I den udgave jeg lige har trevlet op kan man næsten ikke se hullerne🤔🧐

  • Jeg fik et tip af en kollega. Lav en lille snor som markering, hver gang der sker noget nyt. det hjalp mig helt vildt. Så behøver jeg ikke tælle masker. Jeg har bare slået om, de er blevet lidt større efter blusen er blevet vasket.

 • Hej igen,
  Jeg fik det til at fungere og er bestemt også fan af maskemarkører – de letter arbejdet en her del. Er nu kommet til, hvor man egentlig skal begynde indtagningerne til ærmgabet. Er dog lidt i tvivl om jeg skal strikke 7 bølger i stedet for de 6 som opskriften siger. Er 175 cm høj og ved ikke om den oprindelige model er for kort. Må jeg spørge om din højde og hvad du gjorde?

  • Jeg har strikke som der står i opskriften, og jeg er ca. samme højde og den passer mig fint. Du kan altid trække lidt i den, når den ligger til tørre efter du har skyller den op.

 • Den er virkelig fin 😍
  Jeg er selv i gang med samme mønster, men jeg går galt i byen der hvor jeg skal lukke af til ærmegab – 17 masker i hver side… Jeg kan slet ikke få det til at passe, jeg sidder med alt for få masker til slut. Hvordan tolkede du opskriften der?

  • Åhh der havde jeg også problemer. Du skal være meget opmærksom på mønsteret når du lukker af. Faktisk havde jeg også store problemer med at ramme 10 masker til slut, og jeg endte faktisk med 8 eller 9 masker, men det gjorde ikke den store foreskel for mig.

   Håber det kunne hjælpe lidt.

 • Hej, Jeg er ved at strikke samme smukke bluse, men har lidt problemer som jeg håber du kan hjælpe med. Jeg oplever at maskeantallet hele tiden bliver for lille i bølgen og at jeg ikke kan lave 8 huller i bølgen i omgang 5, når jeg når dertil. Jeg har prøvet at strikke omgangene som følger: omgang 2 omgang,3, omgang 4, omgang 3, omgang 4, omgang 5 og også 2,3,4,5 – men jeg synes bølgen bliver for kort i den sidste og maskeantallet for lille i første fordi der tages ind to gange.
  Jeg håber du forstår hvad jeg mener. Har du strikker omgang 2,3,4,5 – 2,3,4,5 eller har du gentaget omgang 3 og 4?
  Hav en dejlig weekend.
  Vh Lise

  • Hej Lise. Åh det er ved at være noget tid siden jeg strikkede den, så jeg huske ikke 100% hvad jeg gjorde. Når jeg kigger på opskriften mener jeg, at jeg strikkede 2,3,4,5 men gentog omgang 3 og 4 tre gange og derefter startede forfra på 2,3,4,5 🙂
   Nogle gange endte jeg også med for få masker, så i en af bølgerne havde jeg kun 3 masker i stedet for tre sammen i vrid 🙂

  • Jeg er 173, men jeg slank med en lang overkrop og små bryster. Det bedste du kan gøre er at måle dig selv og se hvad opskriften siger. Dog findes opskriften kun i 2 størrelser S/M og L

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Translate »
Read more:
Året der gik – maj, juni, juli, august

Jeg håber I havde en dejlig juleaften og at I nyder juledagene. Min juleaften var skøn som altid, og det...

Close