Sådan laver du dine egne invitationer

Sådan laver du dine egne invitationer

Hvorfor ikke lave dine egne invitationer. Her er mit bud på personlige invitationer til min 25-års fødselsdag.


Min familie og jeg kan se frem til mange store fødselsdage og begivenheder i år. Her kan bl.a. nævnes min lillesøsters(!) 20 års fødselsdag samt studenterfest. Til februar fylder jeg selv 25 år. Det skal selvfølgelig fejres med de mennesker jeg holder af. Jeg elsker nemlig at samle min familie og venner og fejre begivenheder som betyder noget for mig.

diy-invitationer-hanging tag-gift tag-indbydelse-25års fødselsdag

diy-invitationer-hanging tag-gift tag-indbydelse-25års fødselsdag

Siden december har jeg leget med forskellige ideer til invitationer, og den anden dag blev de færdige og sendt ud til mine gæster. Jeg håber de er faldet i god jord hos modtagerne.

Jeg købte noget udskåret karton i størrelsen 10 x 21 cm i Bog&Ide. Oprindeligt havde jeg tænkt at skrive teksten i hånden, men måtte indse at det ikke ville blive pænt eller ens. Så jeg kastede mig over at lave dem på computeren og printe direkte på kartonnet. Jeg ligger ikke inde med photoshop, så jeg lavede dem i Power Point i stedet, og alt tekst skrev jeg i Word.

Sådan gør du:

1. Åbn Power Point, lav papirstørrelsen om (sideopsætning) til størrelsen på dit karton.

2. Åbn Word og ændre sideopsætningen så papiret ligger ned.

3. Start med at skrive et ord eller sætning af gangen ex. ‘Michelle fylder‘ og find den skrifttype du ønsker. Ændre desuden størrelsen på skriften (jeg var oppe i str. 100-150)

4. Lav et screenshot af teksten – på Mac kan man ved at trykke CMD+shift +4 vælge det område man vil “kopiere”.

5. Åben dit screenshot i Power Point og tilpas det til papiret. Beskær evt. dit screenshot så tæt på teksten som muligt.

6. Nu kan du behandle din tekst som et billede, så leg med designet på din tekst og invitation.

7. Gentag pkt. 3-5 til du har hele teksten samlet i Power Point.

8. Så blev det tid til at lave prøve udskrifter. Jeg klippede nogle stykker papir til, så de havde samme størrelse som mit karton. Det krævede lidt tålmodighed og lidt ændringer på udskriftsindstillingerne – men prøv dig frem.

9. Da alle invitationerne var printet ud på mit karton, lavede jeg hul i som på et manillamærke og klippede hjørnerne skrå. Jeg satte et lille manillamærke på med navnet på de gæster den enkelte indbydelse var til.

10. På bagsiden skrev jeg (i hånden) 4-5 ønsker, så gæsterne havde noget at gå ud fra mht. gave.

11. Sidst men ikke mindst satte jeg et stykke masking tape i bunden, for lige at give det et ekstra pift.

Held og lykke.

Jeg laver gerne dine invitationer – send en mail og hør mere om pris

Related Post24 thoughts on “Sådan laver du dine egne invitationer”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Translate »
Read more:
Stribet tæppe i tunesisk hækling
Lav et stribet tæppe i tunesisk hækling.

Lav et skønt stribet tæppe med ombre-effekt i tunesisk hækling til de kølige aftner. Mix dine yndlingsfarver og bring lidt...

Close