PRIVAT

Jeg er også ensom, især blandt andre mennesker!

Der er ca 100.000 voksne og 22.000 børn/unge der lider af ensomhed i Danmark. Jeg er en af dem. Er du?

Læs også: Selvportræt – 9 facts om Michelle-Marie

Jeg skriver meget sjældent indlæg om mit privatliv. Egentlig mest fordi mit hovedfokus er det kreative, men jeg synes også, at det er vigtigt at dele lidt af sig selv. At giver jer et indblik i hvem jeg er. Det her indlæg ha været svært at udgive det, især fordi det handler om noget jeg sjældent taler om. Nu er det tid til at siger det højt – meget højt. Jeg føler mig til tider ensom. Heldigvis er jeg ikke alene, og jeg er sikker på der sidder nogen af jer, som oplever det samme.

Jeg er ikke flov over at jeg nogen gange er ensom, men der er så mange følelser forbundet med det, at det er svært at tale om.

Jeg er introvert.

En af grundene til, at jeg nogen gange kan føle mig ensom, er at jeg er introvert. I mange år har jeg ville “helbredes” for det. Jeg ville være ekstrovert. Jeg følte mig hæmmet og genert. Nu er det bare sådan at vi ikke er enten eller. Vi er begge dele. Nogle er bare mere ekstrovert, og andre er mere introverte. De senere år har jeg til dels lært at acceptere, at jeg er mest introvert. Jeg har stadig dage, hvor jeg synes det er rigtigt irriterende, men jeg kan ikke ændre det. I stedet kan jeg se det som en styrke i stedet for en svaghed. Jeg er nemlig skide god til at være alene, og når jeg er alene, er jeg ofte kreativ.

Alenetid er også enormt vigtigt for mig. Det er her jeg lader mine batterier op. Jeg er rigtig god til at være alene, og jeg kan godt lide det, men det betyder også, at jeg ikke har en ret stor vennekreds. Jeg er dårlig til at skabe nye og nære relationer, holde kontakt med folk, hvis de f.eks. flytter, og jeg ses sjældent med mine venner i ugens løb. Efter en hel dag på arbejde, har jeg ofte brug for at slappe af.

Ensomhedens “overgreb”.

Når man ikke har en stor omgangskreds og samtidig har svært ved at skabe nye og ikke mindst nære relationer. Så kommer der tidspunkter, hvor man føler sig alene. Nogen gange er det en forbigående følelse, og andre gange bliver den hængende som ensomhed. Det har været meget svært at erkende og især at acceptere, at jeg føler mig ensom. Jeg har opdaget, at de tidspunkter, hvor jeg oftest oplever ensomheden, er sammen med andre mennesker. I sociale sammenhæng. Det kan virke paradoksalt, men om ikke andet sandt. Jeg kan nogle gange føle, at folk ikke forstår mig. F.eks. når jeg bliver overvældet over for mange mennesker eller et nyt sted, og jeg så ikke kan træffe en simpel beslutning som, hvad jeg har lyst til at spise. Det kan komme helt ud af det blå. Når det sker trækker jeg mig ind i mig selv og føler, at jeg kigger ud på alle andre, og så ruller en masse negative tanker ind over mig. I kender sikkert den onde cirkel med én dårlig tanke afføder en ny dårlig tanke, som afføder endnu en og så kører det ellers bare. Med tiden er jeg blevet meget bevidst om, hvad der sker, og jeg bliver lige så stille bedre til at håndtere ensomheden, og de tanker som følger med.

Min ensomhed er ikke konstant, men kommer i perioder, og ofte i forbindelse med en afvisning, hvis jeg føler mig usikker, eller hvis jeg er stresset eller ked af det. Jeg ved, at den kun er der engang imellem, og jeg har til dels accepteret, at den kommer. Et af mine våben er at huske mig selv på at det “kun” er en følelse, og at den altid går over igen. Jeg prøver ikke at “fodre” ensomheden, men at anerkende dens tilstedeværelse. ‘This too shall pass…’ Det handler, for mig, rigtig meget om anerkendelse og accept af følelsen, men også at kunne se videre og fremad. Jeg har fået værktøjer til at bryde den onde cirkel af negative tanker, som i mit tilfælde bare gør følelsen af ensomhed værre.

Related Post

10 thoughts on “Jeg er også ensom, især blandt andre mennesker!

  1. Wow, dejligt at vide at man ikke er alene om de følelser. Har det meget på samme måde som dig.
    Elsker din kreativ blog, men også dejlig at få et indblik i personen bag 🙂

  2. Selvom vi ikke ses eller snakker særlig tit, håber jeg du ved jeg ikke er længere væk end et opkald eller en togtur ❤️

  3. Hvor er dette et godt blogindlæg, for det er så befriende at læse, fordi jeg kan genkende meget af det fra mig selv. Du skal have hjertelig tak for at du sætter ord på og dermed bryder det tabu, som ensomhed er – af hjertet tak <3

    1. Mange tak for din besked. Vi skal turde tale om det der fylde, og her er mit første skridt imod at bryde tabuet omkring ensomhed. Jege r glad for du kan lide det 😀 Det betyder mere end du aner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *