HÆKLING

HÆKLING | Varm og vamset cardigan i alpaca

Hækl din egen lækre og varme cardigan til vintertiden. Her finder du en simpel og overskuelig opskrift.

Læs også: HÆKLING | Lækre hæklede uldsokker

Lige nu ligger der et smukt hvidt tæppe over hele Aalborg. Det er koldt, men enormt hyggeligt. Jeg er fan af sne, fordi det lægger op til rå-hygge, hækling og varme drikke. Sneen kommer lige som jeg er blevet færdig med min cardigan i alpaca uld.

For to uger siden bestilte jeg garn til denne cardigan, hos min online garn-pusher – Rito.dk (reklamelink) og har brugt det meste af min juleferie på at hækle. Det er et relativt hurtigt projekt, som nemt kan laves på en måned. Det bedste ved projektet er helt sikkert, at opskriften er gratis. Jeg fandt den hos All about Ami. Selvom hun skriver på engelsk, så er det ret nemt at forstå, da hun har taget billeder hele vejen igennem processen. Skulle der alligevel opstå spørgsmål, så er I altid velkommen til at kontakte mig med spørgsmål.

Faktisk er det her ikke den første jeg har lavet. Tidligere på året lavede jeg en i rubinrød (reklamelink), som jeg gav til min veninde. Desværre fik jeg aldrig taget billeder af den, efter den blev færdig.

drops garn, garn drops, uldgarn, drops alpaca, alpakka garn, drops brushed alpaca silk, drops alpaca silk brushed, hækling, garn til hækling, nem hækling, lang cardigan, cardigan lang, hæklet cardigan, hæklet uld cardigan, cardigan uld, hækleopskrifter, gratis hækleopskrifter, gratis hækleopskrift, gratis hækleopskrift beklædning, gratis hækleopskrift cardigan,
Min cardigan er blevet rigtig blød og falder tungt, men er samtidig enormt let og blød. Den har 3/4 ærmer og måler ca. 70 cm over ryggen og 83 cm i længden (inkl. ribkanten). Jeg hæklede min cardigan i dobbelt tråd – en tråd Drops Alpaca i lys grå (reklamelink) og en tråd Drops brushed alpaca silk (reklamelink) i lys grå (02). I alt blev det til ca. 8,5 nøgler Brushed alpaca og 7,5 nøgler alpaca. Dertil brugte jeg nål 6 til selve cardiganen og 5 til kanterne. Opskriften er nem og enkel selv for en nybegynder. Desuden kan opskriften nemt tilpasses til dine egne ønsker, fordi det bare handler om mål. Vil man have den bredere eller smallere end min, så slår man bare masker op så det passer med målene. På samme måde hækler man bare til man har den ønskede længde. Det er derfor nemt at vælge garn og nål størrelse.

drops garn, garn drops, uldgarn, drops alpaca, alpakka garn, drops brushed alpaca silk, drops alpaca silk brushed, hækling, garn til hækling, nem hækling, lang cardigan, cardigan lang, hæklet cardigan, hæklet uld cardigan, cardigan uld, hækleopskrifter, gratis hækleopskrifter, gratis hækleopskrift, gratis hækleopskrift beklædning, gratis hækleopskrift cardigan,

drops garn, garn drops, uldgarn, drops alpaca, alpakka garn, drops brushed alpaca silk, drops alpaca silk brushed, hækling, garn til hækling, nem hækling, lang cardigan, cardigan lang, hæklet cardigan, hæklet uld cardigan, cardigan uld, hækleopskrifter, gratis hækleopskrifter, gratis hækleopskrift, gratis hækleopskrift beklædning, gratis hækleopskrift cardigan,

Related Post

6 thoughts on “HÆKLING | Varm og vamset cardigan i alpaca

 1. Hej.
  Jeg kan ikke finde den gratis version af opskriften på den lækre cardigan?… og jeg har fulgt dit link.

  1. Du skal bare rulle ned i hendes indlæg. Der står den direkte på bloggen. Der er både en udgave, hvor du følger projektet med billeder og allernederst en udgave, hvor det står skrevet i punktform.

 2. UHH … hurtigt svar. Jeg fandt det – tak.
  Har ikke hæklet i lang tid, og så så jeg billedet af din cardigan på IG, og så fik jeg sørme sådan en lyst til at hækle 😀
  Er det ikke godt nok bare “halve stangmasker” hele vejen igennem??

  1. Den er rigtig nem at hækle, også selvom man er nybegynder.
   Nej de hedder moss stitch og jeg kan simpelthen ikke huske, hvad det hedder på dansk. Hvis du google moss stitch så kommer der youtube videoer frem, som uden tvivl kan hjælpe dig. Ellers viser hun det også på bloggen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *