HÆKLING

Hæklede uldsokker – gratis hækleopskrift på dansk

Hæklede uldsokker er muligvis en af de vigtigste ingredienser i rigtig hygge, hvis du spørger mig. Har du mod på at hækle dine egne hygge-sokker? Så er her en gratis opskrift på dansk.

Dette indlæg er skrevet i samarbejde med Woolspire.

Jeg har netop lavet mit første par hæklede uldsokker, og de er virkelig lækre og bløde. Der er altså noget tilfredsstillende ved at lave et stykke tøj selv. Da det er mit første par sokker, er der også skønhedsfejl. De er ikke sindssygt smukke eller passer perfekt, men de er varme og lækre.

Jeg har hæklet mine uldsokker i garn fra Du store alpakka (reklamelink) i natur hvid, men hos Woolspire  findes mange andre lækre farver, som jeg godt kunne tænke mig at kombinere. Garnet er rigtig lækkert, blødt men stadig slidstærkt da de indeholder nylon. Vær dog opmærksom på at dette garn filter når det vaskes, så lav hellere sokkerne lidt for store, og vask dem derefter på uldprogram.

hæklede uldsokker, gratis opskrift, gratis hækleopskrift, diy, hækling, hæklede strømper, sokker, uldsokker, garn, nemme hækleopskrifter, hækleopskrift for begyndere, hækleopskrift sokker, lette hækleopskrifter,

hæklede sokker, gratis opskrift, gratis hækleopskrift, diy, hækling, hæklede strømper, sokker, uldsokker, garn, nemme hækleopskrifter, hækleopskrift for begyndere, hækleopskrift sokker, lette hækleopskrifter,

Til disse hæklede sokker, brugte jeg nål 4 til en str. 38. Vil man have de sidder mere stramt på foden, skal man nok gå ned til 3 eller 3,5. I omgang 11 skal man lige være opmærksom, det kan være antallet af luftmasker skal justeres. Jeg er ikke så bred over vristen og har tynde ankler, så 25 lm. passer til mig, men man kan uden problemer tilføje lidt flere. Tag evt. sokken på og prøv dig lidt frem undervejs i arbejdet.

Sokken hækles således:

 1. Slå 10 lm op
 2. 1 fm i hver m  (hækl “rundt” om de 10 lm, med 2 m i første lm – den med knuden) (18 fm)
 3. 2 fm i hver 3. fm. (24 fm)
 4. 1 fm i hver m. (24 fm)
 5. 2 fm i hver 4.  (30 fm)
 6. 1 fm i hver m. (30 fm)
 7. 2 fm i hver 3. m (40 fm)
 8. 1 fm i hver m. Gentag de næste 8 runder (40 fm)
 9. 1 fm i hver m, men tilføj 4 ekstra fm fordelt jævnt. (44 fm)
 10. 1 fm i hver m. gentag de næste 20 runder eller hvad der passer din fod (44 fm)
 11. Lav 25 lm, 1 km i maske 20 fra starten, hækl resten af omg. med fm (49 fm)
 12. 1 fm i hver m. (49 fm)
 13. 1 fm i hver m. Lav indtag i hvert “knæk” (der hvor lm starter og slutter)
 14. Fortsæt med at hækle 1 fm i hver m indtil sokken har den ønskede højde.
 15. Afslut med en omg. med stangmasker

Hælen hækles således:

 1. Start under foden, ca. i midten. Tag evt. sokken på, hvis du er i tvivl hvad der er under foden.
 2. 1 fm i hver m
 3. 1 fm i hver, men ved hvert “knæk” tages der ind. Dvs. der tages ind 2 gange i hver omgang.  (Sådan tager du ind: stik nålen i masken og træk tråden igennem, spring over en maske og stik nålen i næste maske, træk tråden igennem. Nu skulle du gerne have tre masker på nålen. Træk tråden igennem alle tre masker)
 4. Fortsæt som i nr. 3 til hullet i hælen ikke er så stort. Ca 14 m
 5. Sy hullet i hælen.
 6. Når du vasker sokkerne, så husk at køre et uldprogram.

Rigtig godt fornøjelse.

hæklede uldsokker, gratis opskrift, gratis hækleopskrift, diy, hækling, hæklede strømper, sokker, uldsokker, garn, nemme hækleopskrifter, hækleopskrift for begyndere, hækleopskrift sokker, lette hækleopskrifter,


Du vil også kunne lide:

14 thoughts on “Hæklede uldsokker – gratis hækleopskrift på dansk

 1. Wauu. FLOT ARBEJDE!!! Dem skal jeg da igang med og det er bare NU LÆKKERT 😋 UHMM. (hvis du evt. Svarer mig vil du så være sød at sms mig jeg er ikke god til mail på denne fon endnu, helt ny du ved hehe)27591022

 2. Hej! Super fine sokker! Jeg kan simpelthen ikke komme videre fra starten, da jeg ikke er sikker på, hvad du mener, når du skriver “hækl “rundt” om de 10 lm” – skal der hækles en cirkel, eller hvordan? Håber du vil hjælpe en nybegynder i hækleriet?

  1. Mange tak. Jeg skal prøve at hjælpe dig. Det du skal er at hækle på begge side af de opslåede masker i stedet for kun at hækle på den ene side. Så du hækler hen og i stedet for at vende og hækle tilbage af samme række, hækler du ligesom rundt. Puh håber det giver lidt mening 🙂 Hvis du sidder med hækletøjet foran dig og de 10 opslåede masker, giver det nok mere mening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *