Unik vase i glas og beton

Unik vase i glas og beton

Beton er et fantastisk materiale. Det er råt og hårdt. Her er det kombineret med et gammelt  glas, og de to materialer klæder hinanden godt. Læs her hvordan du laver din egen vase.


Jeg har sagt det før, men siger det lige igen: Jeg elsker at arbejde i beton. Det er nemt at arbejde med og resultaterne bliver rigtig flotte. Mit seneste DIY projekt er et mix mellem glas og beton. Det to materialer giver en skøn kontrast og passer bare rigtig fint sammen. Vasen er perfekt til opbevaring af f.eks. sugerør, pensler eller bestik. Der kan også plantes en plante i f.eks. din avocadoplante, som jeg har gjort her.

beton, betonvase, diy vase, lav en vase i beton, kreativ med beton, glas vase

Du kan bruge alle typer glas, eller hvis du har en glasflaske.

Hvad ville du bruge vasen til?

Jeg har lavet to udgaver af vasen, fordi den første bare blev rigtig fin, så måtte jeg altså lige prøve igen. Det er samme princip bare to forskellige forme. Den firkantede er støbt i en mælkekarton, mens den runde er et tomt bæger, der har været skyr i. Glassene er tomme tomatsauce og peanutbutter glas. Så du behøver ikke ud og købe en masse fine forme eller glas. Det er da fedt.

Materialer

 • Et tomt glas (sørg for at glasset ikke er bredere end mælkekartonen)
 • En tom mælkekarton
 • Hobby Beton (reklamelink)
 • En saks
 • Plastikbeholder (til at blande dit beton i)
 • Rørepind
 • Sandpapir

Sådan gør du.

 1. Start med at rense dit glas. Sørg for der ikke er nogle rester af tomatsauce eller peanutbutter eller hvad der nu har været i glasset. Læg det i et varmt vandbad i nogle minutter. Så kan du få etiketten af uden problemer. Sidder der lidt limrester kan det tages med sprit. Sørg for glasset er tørt uden på.
 2. Klip din mælkekarton over på midten. Det betyder ikke så meget om kanten er lige. Sørg for at kartonen er ren og tør indeni.
 3. Fyld dit glas med vand inden du blander dit hobby beton, som det står anvist på pakken.
 4. Kom dit beton i den tomme mælkekarton. Sørg for at bunden er godt dækket. Der skal være et tykt lag. Jeg vil tro mit var ca 5 cm.
 5. Sæt glas med vand ned i dit beton. Det er nødvendigt at presse det ned. Sørg for at glasset står nogenlunde lige i formen. Sæt det til at tørre i ca. 2 timer.
 6. Når de 2 timer er gået tager du vasen ud af formen. Betonen er ikke helt tør endnu, det kan du mærke ved at den føles kold.
 7. Nu kan du pudse dinbetonklods, hvis du synes det er nødvendigt. Hvis du pudser den med sandpapir, så skal den lige tørres af med en fugtig klud, for at få støvet væk.
 8. Sæt vasen til tørre i ca. et døgn.

beton, betonvase, diy vase, lav en vase i beton, kreativ med beton, glas vase


Related Post7 thoughts on “Unik vase i glas og beton”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Translate »
Read more:
Kreative ideer til hjemmelavede gaver #2

Forkæl dine nærmeste med hjemmelavede gaver lige fra hjertet. Her finder du inspiration til skønne gave ideer, som kan bruges...

Close