PAPIR

DIY JULEPYNT | Foldede stjerner af genbrugspapir

 

Læs også: Lav dit eget julepynt; papir stjerne

Nu nærmer julen sig, og selvom jeg prøver at undgå at jule før vi skriver december, så kastede jeg mig alligevel over nogle foldede stjerner. Nu har jeg nemlig lige fået taget på de små banditter.

Da jeg gik i gang med at lav print af mine akvareller, lavede jeg flere prøveprint af hver akvarel først. Det gjorde jeg på helt almindelig hvidt printerpapir. Det blev til en god stak, som jeg synes var spild, bare at smide ud. Derfor gik jeg i tænkeboks, hvad kan jeg lave ud af det her papir? Det blev til strimler, som jeg brugte til de foldede stjerner.

Jeg synes de endte med at blive enormt fine og dekorative. Man kan jo bruge alle mulige forskellige slags print. Hvis man har en stil, der er på vej i skraldespanden, så klip den i stedet til strimler og fold stjerner af det. Jeg malede også med lidt guld maling på noget af papiret, før jeg foldede stjernerne. Kun fantasien sætter grænser.

Materialer:

 • Kniv
 • Skæreunderlag
 • Papir – gerne noget som allerede er printet på
 • Lineal
 • Blyant/tusch

Fremgangsmåde

 1. Mål 9 mm ind i toppen og bunden af de papir, så du kommer til at skære på den lange led. (9 mm var det bredeste jeg lavede mine, for at strimlerne ikke blev for korte)
 2. Lav et lille mærke.
 3. Læg linealen på, der hvor du har markeret d 9 mm.
 4. Skær langs linealen.
 5. Dette gør du så du har fire strimler.
 6. Disse strimler foldes på midten, så strimlerne er halvt så lange. Jeg bukkede enkelte, så de havde farven indvendig.
 7. Nu skal du folde stjernerne. Du kan f.eks. bruge denne guide.

Related Post

7 thoughts on “DIY JULEPYNT | Foldede stjerner af genbrugspapir

 1. Hvor er de bare skønne 😀
  Ved ikke om jeg nogensinde får taget mig sammen til at lære og lave de stjerner der, men man burde virkelig, for de kan jo blive noget så flotte med det rette ‘papir’ 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *