Flettet tæppe af dine gamle t-shirts

Flettet tæppe af dine gamle t-shirts

Kan man virkelig bruge sine gamle t-shirts til et flettet tæppe? Ja, du læste helt rigtigt. Du kan nemt forvandle dine gamle slidte t-shirts til en fint tæppe.


Da jeg i sin tid gik på højskole, var jeg dagligt omringet af kreative mennesker, som inspirerede mig til nye projekter. Et af projekterne var bl.a. dette tæppe, som er flettet af gamle t-shirts, der er klippet i strimler. Det startede egentlig med, at en af pigerne var gået i gang med at flette et tæppe, hun havde set på nettet, og før vi fik set os om, sad vi en hel gruppe piger og flettede, hver vores tæppe.

Det er et nemt projekt, men det tager noget tid både at flette og klippe. På højskolen satte vi os ofte sammen og talte om løst og fast enkelte gange med lidt vin til.

diy genbrug, genbrug kreativ, genbrugsgarn, kreativ genbrug, diy, diy rug, diy tæppe, genbrugs tæppe

Selvom mit hjem ikke er fyldt med farver, så synes jeg alligevel det passer ret godt ind. Jeg bruger mit tæppe i soveværelset, hvor det skaber lidt hygge og giver farve til rummet.

Materialer

  • Bløde trøjer (ikke skjorter)
  • Saks

Fremgangsmåde

Klip dine trøjer i strimler. Pas på med at lave dem for lange, ellers bliver det hele bøvlet. Bredden på en alm. t-shirt er ret passende.

Se i videoen, hvordan du starter projektet. Det kan godt være lidt besværligt i starten, men det bliver lettere når tæppet er større.

Teknikken i videoen, med at flette og løbende stikke den ene strimmel ind i det der er flettet, fortsætter du med indtil tæppet er færdigt.

OBS: Det er vigtigt at du ikke fletter det for stram, dette vil få tæppet til at bue op.

Når du skal skifte farve, så gør følgende: 1. Klip et lille hak i begge strimler – den gamle og den nye. 2. Læg den nye ind oven på den gamle, så hullerne passer. 3. Træk den nye strimmel bagom og ind igennem hullerne. 4. Træk til. Det gør ikke noget man stadig kan se hullet, det ses ikke når du fletter “trådene” sammen. (Alt dette kan ses i videoen

Related Post19 thoughts on “Flettet tæppe af dine gamle t-shirts”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Translate »
Read more:
Farverige fugle ophæng i hama perler

Lav skønne ophæng i HAMA perler. Hæng dem på en gren eller i vinduet. Print nemt mønster og lav dine...

Close