Et væld af muligheder med 3D pen

Et væld af muligheder med 3D pen

Reklame: Tegn i 3D det lyder nærmest for godt til at være sandt, men det er det ikke. Jeg har testet en 3D pen. Her kan du læse om min oplevelse.


Jeg har i samarbejde med 3D printhuset, fået lov til at teste en 3D pen/3DOODLER CREATE. Med den kan du lave de sjoveste ting i 3D, og den kan bruges til alle mulige projekter inden for DIY, mode, kunst eller bare til leg. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Udseende: Pennen er ret fin og nem at håndtere. Den minder på mange måder om en almindelige kuglepen, bare lidt tykkere og tungere. På den ene side af pennen er der to knapper, hvor du kan vælge hastigheden samt om du vil køre baglæns, hvis du f.eks. skal skifte farve. Knapperne er lette at trykke på uden at du skal flytte hånden.

Pennen skal have strøm for at kunne bruges, dette stik sidder i toppen af pennen. Det kan være lidt irriterende at skulle sidde ved en stikkontakt, men du kan få et batteri, som lades op og sættes til pennen med et stik. På den måde kan du sidde, hvor du vil.

Farverne kommer i lange rør, som sættes i pennen i toppen. De kommer i alle mulige farver og 4 forskellige typer.

  • ABS er det hårdeste plastik du får til pennen. Det køler hurtigt og er klart det letteste at bruge som nybegynder.
  • PLA er lavet på majs og er mere bøjelig og kan formes kort efter det er kølet. Dette plastik har lettere ved at “klistre” til andre materialer som f.eks. papir eller glas.
  • FLEXY giver sig selv. Det er mere flexible efter det er kølet end de andre er. Det kan f.eks. bruges til at lave figurer der skal kunne bøjes eller til tøj.
  • WOOD er lavet ca 20% træfibre blandet med PLA. Jeg har ikke prøvet denne type, men den skulle efter sigende ligne og dufte som rigtigt træ.

Oplevelse af pennen: Jeg har haft lidt begynder vanskeligheder, og jeg synes faktisk det var ret svært lige at forstå teknikken. Jeg fik en bogen “What will you create – drawing with the 3Doodler” med, hvor der var forskellige opgaver, jeg kunne øve mig med. Jeg var stuck ved opgave 1 i lang tid. Det var en simpel 3D kasse, men jeg skulle lige vænne mig til at tegne i luften. Jeg har stadig ikke helt fanget teknikken med at male i luften. Til gengæld kan man lave mange andre sjove projekter uden at male i luften f.eks. denne sommerfugl.

Jeg kan sagtens se potentialet i den, og se en masse sjove projekter for mig. Desværre synes jeg ikke, det var så nemt og overskuelig, som jeg først troede. Jeg har forsøgt mig med forskellige projekter, men jeg tror jeg er bedst til at tegne delene og derefter “lime” dem sammen, så de alligevel bliver 3D-agtige.

Jeg gemmer den ikke helt væk, for det er ret sjovt at tegne på den her måde og lave forskellige ting med den. I bogen findes også en helt masse inspiration og øvelser som gradvist bliver sværere og sværere. Den er en ret god hjælp, når man, som jeg, er helt ny i det her univers.

Tjek evt. denne video ud.

Du vil også kunne lide:

Related Post1 thought on “Et væld af muligheder med 3D pen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Translate »
Read more:
Status pt. #6

Jeg ønsker mig; mere solskin og sommervejr, mindre regn, flere fester, større planter, flere Rammstein koncerter, knap så meget sort...

Close