SYNING

DIY | Sy en nem dråbeformet pude.

Læs også: Sy en kjole i scuba stof

Jeg er så heldig at have to smukke og dejlige krudtugler i mit liv – min nevø på 2 år og min niece på 4 år. De to er mine bedste legekammerater, og jeg bliver altid i godt humør, af at være sammen med dem. Desuden elsker jeg at lave ting til dem. Især min niece bliver forkælet med mosters DIY projekter. Seneste skud på stammen er denne dråbe formede pude med krone på. Den pige elsker at få gaver – hvilket 4-årigt barn gør ikke det, så allerede der er hun solgt. Desuden elsker hun at klæde sig ud – prinsesser er favoritten lige nu (især Elsa fra Frost). Derfor er kronen heller ikke syet fast, så hun kan tage den af og lege prinsesse med den.

Puden er syet i noget gråt uld stof og på bagsiden er noget stof, jeg selv har lavet cirkel print på. Mønsteret er hjemmegjort, og kan nemt lavet som man selv ønsker det. Puden blev ret lang og måske synes jeg, at selve spidsen blev lidt for lang, men det kan man jo gøre som man ønsker.

  • Da jeg tegnede mønsteret til puden, lavede jeg en cirkel efter en tallerken (jeg brugte en stor tallerken) på noget papir – evt. et stykke A3. Herefter tegnede jeg to streger skråt op, så jeg fik spidsen på puden. Mønsteret behøver ikke være perfekt lige osv. Jeg synes, det tilføjer lidt naivitet til puden, hvis den er lidt skæv og ufin næsten som var den tegnet.
  • Mønsteret skal selvfølgelig bruges til at klippe efter. Sæt derfor mønsteret fast på dit stof, og tegn rundt om den med kridt, giv 1-2 cm i sømrum. Dette gør du på begge stykker stof. Når du har tegnet, klipper du begge stykker stof ud.
  • Inden siderne bliver syet sammen, er det en god ide at broderede øjnene og munden på – jeg brugte bomuldsgarn. Kinderne farvede jeg med lidt lyserød øjenskygge.
  • Da puden skulle syes sammen, lagde jeg de to stykker stof oven på hinanden med ydersiden indad. Altså så jeg havde bagsiden fremme. Sy så rundt i kanten, men lad der være en åbning i bunden – ca. 10-15 cm.
  • Fyld puden med fyldet fra en billig IKEA pude. og sy bunden sammen.

Related Post

3 thoughts on “DIY | Sy en nem dråbeformet pude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *