Sy nemt en nederdel til sommer

Sy nemt en nederdel til sommer

Sy en nem sommernederdel og vis dine solbrune ben frem. Her finder du en simpel opskrift på en nederdel med elastik i livet.


Jeg elsker at sy. Jeg er på ingen måde skrædder, og jeg lykkes bedst med de mere simple ting, men jeg elsker at skabe et nyt stykke tøj. Efter jeg købte min egen symaskine tidligere på året, er der også røget en del stof gennem maskinen. Jeg har pt. syet 3 kjoler til mig selv, 2 kjoler til min niece, en frygtelig masse scrunchies, forskellige punge, et par hygge bukser og nu også et par nederdele bl.a. denne. Derudover er jeg igang med at en uldfrakke, som tager lidt længere tid.

Jeg er med tiden blevet lidt af en kjole/nederdele pige, så jeg går efterhånden sjældent i bukser. Derfor var det også oplagt at sy en ny nederdel til mig selv. Den her nederdel er utrolig nem og hurtig at sy. Desuden kan den nemt tilpasses i både størrelse og længde. Så syr man til et barn, laver man bare en mindre rektangel. Min nederdel har synligt elastik i livet, men man kan nemt sy en pæn linning, sådan at elastikken ikke er synlig. Det er dog klart det hurtigste med synligt elastik.

gratis sy mønster, snitmønster, diy nederdel, snitmønster nederdel, neerdel med mønster, gratis symønster, sy selv, symønster, syning,

Du skal bruge

 • Stof – Jersey eller vævet viscose er særligt velegnet.
 • Bredt elastik (mit er 5 cm)
 • Kridt
 • Saks
 • Målebånd
 • Evt. opsprætter

Sådan gør du:

 1. Lav en rektangel der måler 60 x 45 cm. 60 cm i livet og 45 cm i længden. Målet i livet skal være noget større end dit rigtige mål, da den gerne skal rynke lidt.
 2. Klip 2 rektangler af stoffet (husk alt det med trådretning). Overlock eller zig-zag begge stykkerne hele vejen rundt (IKKE SAMMEN). Dette er for at det ikke trævler, og du vil sætte pris på det, når du begynder at bruge dit tøj. (Den hurtige vil opdage at jeg ikke har gjort det på billederne, men jeg fixede det efterfølgende)
 3. Sy de to store rektangulære stykker sammen i siderne på de korte sider. Husk at vende de pæne sider mod hinanden – altså de sider du gerne vil have ud. Stryg sømrummene til hver side – dette er en undervurderet detalje, men det giver altså de flotteste syninger.
 4. Klip elastikken i den størrelse du skal bruge og sy det sammen med zig-zag. Sy gerne mange gange, så du er sikker på, det kan holde.
 5. Find 4 midter på elastikken og på skørtet. Disse markeringer skal passe sammen på nederdelen. Sæt elastikken fast på skørtet på disse markeringer, sådan at de fire nåle på elastikken sidder samme sted som på skørtet – det er meningen af skørtet skal være alt for stort i forhold til elastikken.
 6. Nu kommer det svære, og her kan det være en stor hjælp, hvis du har et ekstra sæt hænder. Eftersom skørtet er større end elastikken, skal du strække elastikken ud og sætte mange nåle i mellem de markeringer/de 4 midter.
 7. Sy elastikken fast på skørtet. Sørg for at strække elastikken ud, når du syr, men pas på at du ikke trække stoffet gennem maskinen. Maskinen skal selv arbejde, du skal bare strække elastikken ud
 8. Læg skørtet op i bundne. Det kan være en stor hjælp først at stryge dit oplæg, og derefter sy det, men det er helt valgfrit. Jeg har lagt mit skørt 1,5 cm op.

Related Post3 thoughts on “Sy nemt en nederdel til sommer”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Translate »
Read more:
Fødselsdag og et kvart århundred

Source Ville lige hurtigt tjekke ind, sige hej og fortælle at jeg i dag fylder år. 25 vintre er det...

Close