Byg et rullebord til dine planter

Byg et rullebord til dine planter

Byg et rullebord til dine store planter, så de bliver lettere at flytte rundt, og samtidig hæve dem lidt over gulvet. Du kan også samle flere planter og lave et transportabelt plantehjørne.


Jeg havde en rest træ tilbage efter mit spisebord. Der har stået i kælderen siden jeg byggede spisebordet for ca. 2 år siden. Jeg var ikke helt sikker på, hvad jeg skulle bruge resten af træet til. Først tænkte jeg et lille lækkert sofabord, med farvede ben, men det droppede jeg ret hurtigt. Kunne ikke finde de ben jeg ville have, og det blev også lidt for matchy/matchy med mit spisebord. Så smed jeg denne reol ud, og havde pludselig 4 hjul liggende, og pludselig gav det mening at skrue dem på de to planker.

Jeg bruger det som plantebænk/bord. Hjulene gør det nemt at flytte store og tunge planter rundt, og man kan egentlig bruge det præcis som man har lyst til, f.eks. kunne dette være en sjov ide.

Du skal bruge:

  • To træplanker i den længde du ønsker (mine er ca. 50 cm)
  • To træpinde til at holde plankerne sammen på bagsiden.
  • Skruer (jeg brugte hvad jeg lige havde i værktøjskassen, men du skal bruge to længder. Nogle lange til at nå gennem træstykkerne og et godt stykke ned i plankerne. Derudover skal du bruge nogle lidt kortere, som ikke må være længere en plankernes tykkelse.
  • Spændeskiver (8-16 stk.)
  • 4 hjul

Sådan gør du:

  • Min planker var skåret ud og behandlet så jeg skruede bare de to ekstra stykker træ på bagsiden, for at holde plankerne sammen. Brug nogle lange skruer, så de når hele vejen igennem træet og et godt stykke ned i plankerne.
  • Skru hjulene fast. Pas på med at sætte dem helt ud til kanten. Træk dem i stedet 3-4 cm ind fra hjørnet. Tjek at skruerne ikke går hele vejen igennem planken, så find nogle skruer der passer til plankernes tykkelse. Hovederne på skruerne var for små, derfor brugte jeg spændeskiver.

Behandling af træet:

Vil du gerne have den lidt grå/brune farve på træet, så lagde jeg faktisk bare ståluld i blød i noget eddike. Jeg lod det stå 3-4 timer, og imens det lå der pudsede jeg træet med sandpapir og tørrede støv af med en fugtig klud, derefter malede jeg træet. Jo længere tid du lader stålulden stå i blød, jo mørkere bliver farven. Prøv dig frem på bagsiden af dine planker, for at se farven. Når træet er tørt skal det sæbebehandles med sæbespåner. Bare giv den gas, så træet bliver mættet og lettere at tørre af.


Related Post2 thoughts on “Byg et rullebord til dine planter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Translate »
Read more:
guide, selvklæbende folie, folie, kasser, leopard, marmor, diy, hyldefolie, flair, skotøjsæsker, hyldepapir, klæbefolie, marmor folie, leopardprint, genbrug, folie med mønster, selvklæbende folie med mønster,
Sådan pakker du en æske ind i selvklæbende folie.

Pak dine skotøjsæsker ind i selvklæbende folie og brug dermed æskerne til mange forskellige formål. Her er en trin-for-trin guide...

Close