Sådan starter du en bullet journal.

Sådan starter du en bullet journal.

Jeg har kastet mig over en Bullet Journal, og nu har jeg lavet en guide til hvordan du selv kommer i gang. Så hvis du også elsker at lave lister og holde styr på ting, så er denne nye trend måske lige noget for dig.


I dag fylder vi vores smartphone med diverse apps, som skal hjælpe os med at holde styr på vores liv og hverdag. Jeg synes, det kan være stressende i sig selv at skulle tjekke alle de forskellige apps. Det var også årsagen til, jeg gik i gang med en bullet journal. Jeg kunne have det hele samlet et sted og være lidt kreativ omkring det. Jeg elsker det!

Har du også lyst til at starte en bullet journal, er der god grund til at læse videre. Jeg forsøger at besvare nogle af de spørgsmål omkring Bullet Journal, jeg selv er blevet stillet og selv havde, da jeg startede.

Sådan laver du en bullet journal.

Hvad er en bullet journal?

Det er egentlig “bare” en kalender/dagbog, hvor du kan holde styr på aftaler, ting du har gang i og evt. som et redskab til personlig udvikling. Du kan tracke forskellige ting f.eks. dit vægttab eller humør. Så får du lige pludselig skabt et materiale, der giver dig mulighed for at kigge tilbage og lære af dig selv og holde styr på din udvikling. Måske opdager du et mønster.

Det kan virke meget overvældende at se alle de flotte og kreative bullet journals på f.eks. Instagram. Især hvis man er nybegynder, men du behøver ikke være kreativ anlagt for at lave en bullet journal. Det vigtigste er bare at den er personlig. I bund og grund kan du fylde siderne ud med præcis det, du synes, er interessant. Det er din bog og dit liv. Du bestemmer.

Sådan laver du en bullet journal.

LINK: shilen.qc

Hvad skal jeg bruge?

Inden du kaster dig ud i en bullet journal, er der et par ting, som er godt at få fat i først. Det allervigtigste er en notesbog. Du kan bruge lige præcis den notesbog du har lyst til. Jeg er personligt blevet ret glad for dem med prikker i stedet for linjer eller tern. Min er fra Leuchtturm1917 som kan købes online eller i Bog&Ide. Derudover skal du bruge en kuglepen. Vælge en der skriver godt, og som du kan lide at skrive med. Når du føler dig mere tryg i din bullet journal kan du evt. bruge overstregningstusch, washi tape, klistermærker og penne i forskellige farver.

Hvordan kommer jeg i gang?

1. Gør op med dig selv, om du vil være kreativ eller minimalistisk. Hvis du ikke er så kreativ anlagt eller er lidt nervøs for at lave fejl i din bullet journal, så start minimalistisk. Du kan sagtens ændre det senere. Du behøver ikke låse dig fast på én stil.

2. Det er også en god ide at lave en Key. Altså en side hvor du laver en slags oversigt over dine bullets (punkter). Det kan være “færdiggjort”, “påbegyndt”, “udsat”, “aflyst/annulleret” Disse punkter fortæller hvor du er med de enkelte opgaver.

3. Fremtidslog: På denne side laver du en oversigt over måneden. Her kan du skrive aftaler, fødselsdage, møder og andre planer du har for måneden. Dette kan gøres på mange måder, og du kan bruge alt den plads, du har brug for, til denne log. Jeg kan godt lide at lave det som en simpel kalender, men nogen har måske brug for mere plads til ex. aftaler eller opgaver.

Sådan laver du en bullet journal.

LINK: bumblebujo

4. Uge-/dags-log: Efterfølgende skal du gøre op med dig selv, om du vil holde styr på en uge af gangen eller en dag. Jeg kan bedst lide at tage en uge af gangen. Det giver et overblik over min uge og dens opgaver. Hvis du derimod gerne vil inddrage lidt dagbogsskriveri eller skrive mere detaljeret om planerne den enkelte dag, så kan dags-log være en god ide. Det giver dig plads til at kunne skrive lidt om din dag. Prøv dig lidt frem og find ud af, hvad du bedst kan lide.

Sådan laver du en bullet journal.

LINK: daintilynoted

Sådan laver du en bullet journal.

LINK: bumblebujo

Hvad skal jeg skrive i min Bullet journal?

Faktisk bestemmer du helt selv, hvad du vil skrive om i din bullet journal. Du kan holde den stram kun med kalender og ‘To-do’ lister eller du kan udvide og tracke forskellige ting og få mere indsigt i dig selv. Du bestemmer 100% hvad du vil putte i din Bullet journal. Her er lidt inspiration til, hvad du kan tage med i, din bullet journal.

  • Habit tracker: Hold styr på om du får drukket nok vand, hvor tit du vander dine planter, dyrker yoga eller ringet til din mor. Har du nogle vaner du gerne vil af med eller have mere styr på, så hold øje med dem i en habit tracker.
  • Bucket list: Min bucket list indeholder drømme for mit liv. Ting jeg gerne vil nå inden jeg dør. Din bucket list kan være over noget helt andet. Når du så når et mål, kan du sætte √ ved det.
  • Taknemmelighed: Vi skal huske at sætte pris på de små ting og gemme dem til de dårlige dage. For på de dårlige dage kan det være svært at se alle de lyspunkter der faktisk er sit liv. Så en taknemmelighedsliste kan være dejlig at tage frem når det hele er dumt og træls.
  • Økonomi: Forsvinder dine penge ned i et sort hul? Så skriv ned når du bruger penge og på hvad.
  • Madplan: Du kan spare penge på at lave en madplan, så måske skal den med i din bullet journal, så du hele tiden ved, hvor den er. Desuden har du mulighed for at gå tilbage i tidligere madplaner og få inspiration.
  • Mood tracker: Hold øje med dit humør. Var dit år virkelig så dårligt som du huskede, eller fylder de dårlige dage bare mere end de gode? Med en mood tracker kan du rigtig få indsigt i dig selv og dit humør.

Sådan laver du en bullet journal.

LINK: daintilynoted

Gode råd

Det vigtigste råd jeg vil give dig er; vær modig. Du skal ikke være bange for at holde lidt øje med dit liv, dine vaner og din hverdag. Skriv ned! Livet er ikke perfekt og det er din bullet journal heller ikke. Du skal ikke være bange for at lave fejl. Det VIL ske at du skriver forkert med din kuglepen. Dine streger VIL blive skæve. Du VIL komme til at skrive den forkerte dato eller navn på måned. Skidt med det. Så gør du det bare bedre næste gang. Hvis du får tics, udslæt eller på anden måde ikke kan håndtere at skrive forkert, så hav en blyant ved hånden og skriv eller tegn med den først.

Find inspiration

Nogle gange sker det, at man løber tør for inspiration, eller man laver det samme igen og igen. Så kan det være godt lige at få lidt nye input fra andre. På Instagram bugner det med inspiration, og hvis du kigger under #BUJO eller #bulletjournal, så skulle der være en god chance for at finde noget, der passer til dig. Jeg er begyndt at følge forskellige profiler fyldt med bullet journal inspiration. Her er et par af de profiler, jeg finder inspirerende.

Minimalistisk:

Kreativ:

Related Post10 thoughts on “Sådan starter du en bullet journal.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Translate »
Read more:
4 gratis hækleopskrifter til let ævede
Få 4 gratis hækleopskrifter for øvede

Har du fået lidt mere styr på hæklenålen, og vil gerne udfordres lidt? Så har jeg samlet 4 gratis hækleopskrifter...

Close