Hold varmen i vinterkulden – Strik eller hækl skønne bluser

Hold varmen i vinterkulden – Strik eller hækl skønne bluser

Vil du gerne strikke eller hækle dine egne bluser? Så er her en samling af mine færdiggjorte strikke og hækle projekter igennem det sidste år.


Selvom vejret ikke ligefrem indbyder til strik eller hækling, så er det alligevel nu du skal starte, hvis du vil have god tid til at blive færdig. Eller hvis du gerne vil nå mere end en bluse. Jeg har derfor samlet mine strikkede og hæklede bluser i et samlet indlæg. Min liste er endnu ikke så lang, men min liste med ønskeprojekter vokser til gengæld hele tiden.

Mine strikkede og hæklede bluser

Jeg har strikket eller hæklet 5 forskellige bluser, men både bølgegenseren og den simple bluse har jeg lavet to af, så i alt har jeg lavet 7. Det synes jeg er ganske flot, taget i betragtning af jeg kun hat strikket i et år.

strik for begyndere

Hos Sandness fandt jeg en gratis opskrift på en simple bluse. Den endte jeg med at strikke i to forskellige varianter, og jeg har lyst til at strikke endnu en. Den er meget lige til, og kan sagtens være et begynderprojekt. Den første bluse blev i en tynd mohair og den anden en lidt tykkere alpaka. De har to forskellige udtryk, netop fordi garnet er forskelligt.

To strikkede bluser

Mit strikke eventyr har ikke altid været lige nemt, og med denne bølgegenser blev jeg for alvor sat på prøve. Jeg var lige ved at kaste håndklædet i ringen, men stædigheden tog over og jeg færdiggjorde den. Faktisk endte jeg med at strikke endnu en i rosa til min storesøster. Den blev hun rigtig glad for.

Ballonjakken er muligvis min yndlings. Jeg synes, den er blevet så lækker og fin i sin petroleums grønne farve. Opskriften var også den første på dansk, så det hele gled lidt nemmere.

strikket og hæklet cardigan

Det er faktisk ikke mere end ét år siden, jeg for første gang færdiggjorde et strikket/hæklet stykker tøj. Det var denne lækre hæklet cardigan i alpacca. Den er super simpel, og jeg ved at flere af jer også har været vilde med opskriften. Det er et fint begynder projekt, da man faktisk bare skal hækle firekanter.

Mit allerførste strikkeprojekt var igennem et samarbejde med We Are Knitters. Her kan man købe strikkekits, og jeg valgte en skøn cardigan i grøn. Desværre blev den for lille, så min niece fik den i stedet. Hun var vild med den, også selvom den ikke var “pige farvet”. Jeg tænker jeg skal prøve igen, men denne gang skulle jeg gerne kunne passe den.


Related Post4 thoughts on “Hold varmen i vinterkulden – Strik eller hækl skønne bluser”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Translate »
Read more:
Året der gik 2016 – Juli, August, September

Sommeren startede med lidt lækker brunch med lillesøsteren og en lidt underlig koncert med Queen Machine i Aalborg. Jeg kastede mig...

Close