DIY | Giv din terrakotta potte patina med kalkmaling

patineret terrakotta potte med kalkmaling DIY
Planter er efterhånden blevet en ret fast del i indretningen, og man kan ikke bevæge sig rundt på de sociale medier uden at blive inspireret af flotte hjem med skønne planter. Planterne kræver selvfølgelig en smuk potte, og jeg har givet terrakotta potten (INGEFÄRA) fra IKEA en make over.

Jeg har kastet mig ud i det første projekt på min Blog Challenge liste. Jeg tænker ikke, at jeg tager listen slavisk fra top til bund. I stedet springe jeg på det projekt, jeg lige har lyst til. Det første projekt er ‘Grøn’.  Jeg er ret glad for planter, og jeg har efterhånden fået mange planter ind i mit hjem. Det kræver selvfølgelig også nye potter en gang imellem, og jeg synes der er langt imellem de flotte potter. I går tog min roomie og jeg en tur i IKEA, hvor jeg bl.a. købte en af deres terrrakotta potter – INGEFÄRA. Den er ikke sindssygt smuk, men heller ikke helt forfærdelig. Faktisk synes jeg, den er oplagt til at sætte sit eget præg på. Jeg synes, den trængte til lidt patina, så jeg fandt noget kalkmaling frem, og i løbet af en halv time, havde potten fået et helt nyt udtryk.

Du skal bruge:

Fremgangsmåde

  1. Start med at male lidt tilfældigt med malingen. Du skal ikke dække hele potten men træk malingen ud, så den er tykkere nogle steder end andre. Mal også gerne i flere retninger.
  2. Lad den tørre – dette tager ingen tid, da terrakotta potten suger ret godt.
  3. Når den er tør pudser du let med sandpapir. Det kan være en god ide at tørre efter med en våd klud løbende, for at fjerne det fine støv.

Related Post

Skriv et svar