HÆKLING | Rundt gulvtæppe af genbrugte t-shirts.

Lav dit eget runde gulvtæppe af gamle t.shirts og genbrugsgarn. Det farverige tæppe er hæklet og på bloggen finder du en guide til, hvordan du laver det.

Lav dit eget runde gulvtæppe af gamle t.shirts og genbrugsgarn. Det farverige tæppe er hæklet og på bloggen finder du en guide til, hvordan du laver det.

Har du en bunke t-shirts, som skal smides ud ellers sendes til genbrug? Så vent lidt, her kommer et DIY projekt, hvor du kan forvandle dine t-shirts til et fint gulvtæppe.

Jeg må være blevet kureret for min farveforskrækkelse, for der flytter flere og flere farverige ting ind i mit hjem. Det seneste skud på stammen er dette hæklede gulvtæppe, som er lavet af gamle t-shirts og genbrugsgarn. Det her tæppe er en kombination af flere ting, som betyder noget for mig. Især den del, hvor jeg genbruger gamle t-shirts, giver mening for mig. Det har jeg også gjort tidligere med mit flettede tæppe.

Jeg startede egentlig ud med at bruge alle mine garnrester, og dermed fik et ret farverigt tæppe. Da jeg lavede tre omgange med hvidt bomuldsgarn, fortrød jeg. Jeg valgte derfor at trevle de hvide omgange op, og starte på et nyt tæppe kun med hvidt bomuldsgarn. Nu ligger det andet tæppe og venter på at blive færdigt. Jeg kunne simpelthen ikke trevle det helt op.

Indlægget fortsætter under billederne

Lav dit eget runde gulvtæppe af gamle t.shirts og genbrugsgarn. Det farverige tæppe er hæklet og på bloggen finder du en guide til, hvordan du laver det.

Hvordan gør man?

Til dette gulvtæppe, som måler 118 cm i diameter, har jeg brugt ca. 11 nøgler garn. Jeg har selvfølgelig brugt genbrugs bomuldsgarn fra Drops (Drops loves you 6). Tæppet er hæklet med nål 4, men en 3 eller 3,5 vil også kunne bruges. Prøv dig frem. Det kommer også an på, hvor stramt du hækler. Jeg har ikke tal på, hvor mange strimler jeg har brugt, men jeg vil tror, jeg har brugt mellem 10 og 15 t-shirts. Dem har jeg klippet i strimler, og sat sammen som vist i videoen nedenfor.

Gulvtæppet er egentlig ret nemt at lave, og du behøver ikke være en garvet hækler, for at kaste dig ud i projektet. Det handler i bund og grund bare om at hækle rundt. Jeg har lavet en lille video for at vise, hvordan jeg starter og skifter farve.

Slå masker op omkring dit stofstykke (som i videoen). Antallet af masker kan variere.

Omgang 1 – Tag ud i hver maske. Du tager ud ved at hækle to masker i samme maske.

Omgangs 2 – Tag ud i hvar 2. maske

Omgangs 3 – Tag ud i hver 3. maske

Omgang 4 – Tag ud i hver 4. maske

Sådan fortsætter du til gulvtæppet er færdigt.Ca. hver 10. omgang har jeg hæklet en runde uden at tage ud. Det kan variere fra tæppe til tæppe. Vær opmærksom på, at hvis du tager ud samme sted i alle omgange, så vil tæppet blive mere kantet. Tag derfor ud lidt forskelligt. Faktisk er det ikke død og pine vigtigt at du tage ud lige præcis som beskrevet ovenfor. Tommelfingerreglen er: Hvis tæppet buer meget op skal du tage mere ud, hvis det derimod bølger, skal du hækle et par runder uden at tage ud. Prøv dig frem.

Læs også: Sådan laver du garn af gamle t-shirts

Related Post

6 Comment

 1. Vær sød at sig, at du vil sælge dette tæppe? Det er simpelthen for flot!

  1. Tak skal du have. Det er desværre ikke til salg 🙂

 2. […] Mit hæklede tæppe af gamle t-shirts har trukket det største antal besøgende til bloggen end nogensinde før. Det er sindssygt. […]

 3. Meget smukt og en virkelig god måde at genbruge fornuftigt på 🙂

  Du ønskes en dejlig kreativ weekend og en glædelig juletid:-)

  1. Ja tak. Det er jeg glad for at høre.

   I lige måde.

 4. […] 2. HÆKLING | Rundt gulvtæppe af genbrugte t-shirts. Dette tæppe er et af mine yndlings projekter på bloggen. Dels fordi det er en sjov måde at genbruge sine gamle t-shirts på, men også fordi det bare er så fint. Jeg går med overvejelser om at laver endnu et kun i blå farver. […]

Skriv et svar