DIY | Sådan pakker du dine æsker ind i selvklæbende folie.

guide, selvklæbende folie, folie, kasser, leopard, marmor, diy, hyldefolie, flair, skotøjsæsker

Læs også: Selvklæbende marmor folie på spisebord – DIY

Her kommer min guide til, hvordan jeg har pakket mine skotøjsæsker ind i selvklæbende folie. Jeg har prøvet forskellige metoder, men denne metode var den der fungerede bedst for mig, og gav det bedste resultat.

guide, selvklæbende folie, folie, kasser, leopard, marmor, diy, hyldefolie, flair, skotøjsæsker

Du skal bruge

 • En saks (jeg brugte to – en stor og en lille spids)
 • En tusch
 • Selvklæbende folie
 • En tom kasse

IMG_0008

1. Rul den selvklæbende folie ud – dette i sig selv er lidt af et projekt, da den gerne vil rulle sammen, så brug noget der kan holde det udrullet. Find ud af hvor dit låg/kasse skal ligge.

IMG_0010

IMG_00142. Der skal være ca. 1,5 – 2 cm over kanten, så der er noget af folde ned. Hvis du ikke får nok, kan det have svært ved at holde, og folien vil springe op igen. Jeg er ikke så grundig med at der er lige meget folie på hver side af kassen, eller at det bliver klippet 100% lige. Jeg folder op og markerer, hvor jeg skal klippe – dette er ret nemt, da der er streger på bagsiden af folien. Jeg markerer med en sort tusch, så det er nemt at se, hvor jeg skal klippe.

3. Klip folien efter dine anmærkninger.

IMG_0021

4. Jeg sætter folien på fra den korte side (dette giver måske mere mening på de næste billeder). I bunden af mit folie markerer jeg præcis hvor mit låg ligger. Dette skal jeg bruge når jeg trækker folien på.

IMG_0018 IMG_00195. Træk nu papiret lidt af – her vil du opdage at folien pludselig ikke vil rulle så meget mere. Læg låget på efter dine streger – bemærk at mit låg ligger helt ned til den markerering jeg lavede tidligere. Træk nu papiret lidt mere af og tryk låget fast, træk mere af og tryk… osv.

IMG_00266. Nu skulle dit låg gerne side fast på dit folie. Nu skal vi til at klippe og folde, og det er her jeg har prøvet flere forskellige metoder.

IMG_00287. Fold folien op på den ene side – KUN på den ene side. Det er lidt ligegyldigt, hvilken side du starter på. Jeg synes det er lettest at rejse låget, så det kommer op at stå på folien (gav det mening?) Gør hvad du synes er lettest.

IMG_0033

IMG_0035

8. Klip ned hvor hjørnet starter inde i kassen. Dette gør du i begge sider. Her brugte jeg den lille spidse saks. Fold folien ned over kanten.

IMG_0036

IMG_0047

9. Klip ind til kassens hjørne, så du får en “flap” som på billedet. Denne “flap” bukker du ind på kassen. Sørg for at den ikke klistre til det nederste stykke folie.

IMG_004410. Dit folie skulle gerne stikket over kassens kant. I dette stykker klipper du et hak ned, så det passer med, hvor hjørnet starter inden i kassen. Så får du en lille snip, som på billedet.

IMG_0046IMG_004511. Denne lille snip bukker du ned om hjørnet og derefter bukker du den sidste flap ned over kanten. Så skulle dit hjørne gerne se ud som på ovenstående billede.

12. Denne proces fortsætter du med på resten af siderne indtil du kun har én side tilbage.

IMG_005213. Når du kun har én side tilbage, klipper du ind som vist på billedet i begge sider og folder hjørnerne som de andre hjørnet er blevet foldet. Til sidst folder du det lange stykke op om kanten. Så skulle din kasse gerne være færdig, og dækket med folie på alle sider.

Related Post

12 Comment

 1. Tak for fin og illustrativ DIY-vejledning. Kh. Bella

  1. Michelle-Marie says: Svar

   Det var så lidt. Håber den er til at forstå.

 2. Undskyld mine fejl, jeg bruger Google oversætte til at skrive dette. Din tutorial er vidunderligt. Jeg vil gøre dette i dag. Jeg ville ønske, vi havde kontakt papir i dyreprint her i USA. Tak fordi du tog dig tid til at skrive dette.

  1. Michelle-Marie says: Svar

   Thank you very much 🙂 I guess you can use regular wallpaper instead of self-adhesive foil.

 3. Hejsa 🙂

  Mange tak for hjælpen med din fine guide, men hvilken type folie bruger du? har søgt og søgt men kan ikke finde noget specifikt lavet til pap/kasser? Kan kun finde til køkken, bad, osv :-/

  1. Jeg bruger bare noget der hedder kontaktfolie eller selvklæbende folie. Det er ikke specifikt til kasser. Der er bl.a. noget her: http://tapetogkunst.dk/selvkl-bende-folie-c-id-15?gclid=Cj0KEQiAlISlBRDHpIekkMGiiskBEiQAh-0KQNJz5rzD6CWK2cTWWaO7ryUtFtju5aIr0JkEYqPQGJUaAgRf8P8HAQ

 4. Er det alle typer æsker/kasser det kan laves på? Har nogle stykker ala dem her http://www.emballage-shoppen.dk/papkasser/foldekasser/1-lags-kasser/papkasse-186x186x165 herhjemme, og tænker at bruge dem til mine pigers legetøj. De er bare ikke særlig pæne, så med folie på kunne de blive rigtig smarte

  1. jeg vil tro sagtens kan bruge den slags kasser 🙂

 5. […] Læs også: Guide: Selvklæbende folie – pimp dine skotøjsæsker. […]

 6. […] kan virke lidt svært og måske uoverskueligt, at kaste sig ud i, men jeg har lavet en guide til, hvordan jeg har gjort, med den metode der virkede bedst for mig. Prøvede flere forskellige […]

 7. […] et par år siden delte jeg denne guide til at pakke sine gamle skotøjsæsker ind. Nu har jeg været i gang igen. Guiden er den samme, men […]

 8. […] Når du skal sætte folien på, synes jeg, det er lettest at trække lidt af folien af. Placer derefter låget på folien og træk det sidste af. Sørg efterfølgende for at folien sidder ordentligt fast. Det er næsten samme måde, jeg har gjort ved disse æsker. […]

Skriv et svar