DIY | Lav en unik vase i glas og beton

Jeg elsker at have friske blomster og grønne planter i mit hjem. De giver liv og hygge i hjemmet. Denne DIY vase i beton og glas klæder dine blomster lækkert på. Læs her hvordan du gør.

Mit seneste DIY projekt er selvfølgelig i beton. Fordi beton er bare fucking fedt. Denne gang har jeg jeg mixet det med glas og fået en ret lækker kontrast mellem de to materialer. Vasen er perfekt til opbevaring af f.eks. sugerør, pensler eller bestik. Der kan også plantes en plante i f.eks. din avocadoplante, som jeg har gjort.

Hvad ville du bruge vasen til?

Denne DIY vase i beton og glas klæder dine blomster eller planter lækkert på. Den kan også bruges til opbevaring af f.eks. sugerør. Find guiden på bloggen. Denne DIY vase i beton og glas klæder dine blomster eller planter lækkert på. Den kan også bruges til opbevaring af f.eks. sugerør. Find guiden på bloggen.

Læs også: DIY | Støb dine egne køleskabsmagneter i beton

Jeg har lavet to udgaver af vasen, fordi den første bare blev rigtig fin, så måtte jeg altså lige prøve igen. Det er samme princip bare to forskellige forme. Den firkantede er støbt i en mælkekarton, mens den runde er et tomt bæger, der har været skyr i. Glassene er tomme tomatsauce og peanutbutter glas. Så du behøver ikke ud og købe en masse fine forme eller glas.

Hvad skal jeg bruge?

 • Et tomt glas (sørg for at glasset ikke er bredere end mælkekartonen)
 • En tom mælkekarton
 • Hobby Beton
 • En saks
 • Plastikbeholder (til at blande dit beton i)
 • Rørepind
 • Sandpapir

Hvordan gør jeg?

 1. Start med at rense dit glas. Sørg for der ikke er nogle rester af tomatsauce eller peanutbutter eller hvad der nu har været i glasset. Læg det i et varmt vandbad i nogle minutter. Så kan du få etiketten af uden problemer. Sidder der lidt limrester kan det tages med sprit. Sørg for glasset er tørt uden på.
 2. Klip din mælkekarton over på midten. Det betyder ikke så meget om kanten er lige. Sørg for at kartonen er ren og tør indeni.
 3. Fyld dit glas med vand inden du blander dit hobby beton, som det står anvist på pakken.
 4. Kom dit beton i den tomme mælkekarton. Sørg for at bunden er godt dækket. Der skal være et tykt lag. Jeg vil tro mit var ca 5 cm.
 5. Sæt glas med vand ned i dit beton. Det er nødvendigt at presse det ned. Sørg for at glasset står nogenlunde lige i formen. Sæt det til at tørre i ca. 2 timer.
 6. Når de 2 timer er gået tager du vasen ud af formen. Betonen er ikke helt tør endnu, det kan du mærke ved at den føles kold.
 7. Nu kan du pudse din betonklods, hvis du synes det er nødvendigt. Hvis du pudser den med sandpapir, så skal den lige tørres af med en fugtig klud, for at få støvet væk.
 8. Sæt vasen til tørre i ca. et døgn.

Denne DIY vase i beton og glas klæder dine blomster eller planter lækkert på. Den kan også bruges til opbevaring af f.eks. sugerør. Find guiden på bloggen.

Related Post

4 Comment

 1. Hvor er de seje! Fed måde at få brugt gamle syltetøjsglas. Jeg kan se uendelige muligheder her. Jep, vaser vil være smukke, men det samme med opbevaringsglas eller lusestager hvis man fx eksperimenterede med et tyndt lag beton…

  1. Tak skal du have. Ja det var en sjov ide med lysestagerne.

 2. […] beton vaser kan jeg stadig ikke få armene ned […]

 3. […] jeg mig for, at min familie skulle have hjemmelavede gaver. Ellers er det kun blevet til en enkelt beton vase til min lillesøster. Jeg foreslår nogle lidt simple gaver. Nogle som ikke tage alt for lang tid […]

Skriv et svar